Din nefericire, zvonurile din ultima vreme s-au adeverit. Patronul azilului de bătrâni a făcut anunțul trist în urmă cu câteva minute: „Zina Dumitrescu …”

Dacă altădată obisnuia să iasă în oraș la plimbare sau la o pizza, fosta creatoare de modă refuză de ceva vreme să mai părăsească căminul de bătrâni în care este internată de câțiva ani. Motivul pare să fie vremea.

Mama Zina își petrece bătrânețea, de câțiva ani, într-un azil de lux de lângă București. Fiul ei a internat-o acolo, dar apoi nu s-a mai interesar de soarta ei. Fosta creatoare de modă este însă pe mâini bune: beneficiază de toate analizele medicale, de mici distracții și e liberă să-și petreacă timpul așa cum își dorește.

Nu de puține ori a participat la diverse evenimente sau și-a alungat plictiseala cu câte o plimbare prin mall-urile bucureștene, la o pizza sau un suc. De fiecare dată fiind însoțită de Ioan Cassian, patronul azilului care i-a devenit casă.

De ceva vreme însă, Zina Dumitrescu refuză să mai iasă din cămin. A refuzat toate invitațiile, motivând că… așteaptă să se strice vremea.

„Înainte mai mergeam la o pizza, la un mall. Acum nu vrea să mai plece. Iese în curte, în grădină. Citește mult și face rebusuri, cu asta-și ocupă timpul”, a declarat patronul azilului pentru libertatea.ro.