În ultimii zece ani, tânăra din Vaslui, care suferă de afecţiuni psihice, a fost însărcinată permanent. Bărbaţii din sat profită de ea şi îi oferă mâncare, băutură şi ţigări

În ultimii zece ani, tânăra din Vaslui, care suferă de afecţiuni psihice, a fost însărcinată permanent. Bărbaţii din sat profită de ea şi îi oferă mâncare, băutură şi ţigări. În urmă cu o săptămână, femeia a născut o fetiţă lângă o fântână din sat. Ce au decis autoritățile să îi facă tinerei: ‘Nu e normal să plătească niște…’:

Vi se pare corect?

O femeie din Vaslui va fi sterilizată de autorităţi după ce a născut opt copii cu bărbaţi diferiţi care au profitat de faptul că suferă de afecţiuni psihice şi i-au oferit mâncare pentru a întreţine relaţii intime cu ea.

În vârstă de 37 de ani, tânăra din satul Puşcaşi din judeţul Vaslui a ajuns, din nou, în atenţia autorităţilor după ce, în urmă cu o săptămână, a născut o fetiţă lângă o fântână din sat.

În total, femeia are opt copii pe care i-a făcut cu bărbaţi diferiţi. Pentru că are probleme psihice, tânăra a fost abandonată de familie şi trăieşte în sat din mila oamenilor.

Unii dintre săteni au profitat de starea tinerei şi i-au oferit mâncare, băutură sau ţigări pentru a întreţine relaţii intime cu ea.

Potrivit localnicilor, în ultimii zece ani, femeia a fost însărcinată permanent.

Ultimul copil, născut lângă o fântână din sat
În urmă cu o săptămână, tânăra a simţit că urmează să nască şi a ieşit din curte pentru a cere ajutor vecinilor.

Când a ajuns pe stradă, femeia s-a aşezat lângă o fântână şi a născut. Întreaga scenă s-a petrecut sub ochii oamenilor. Aceştia au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj medical.

Atât femeia, cât şi fetiţa nou-născută, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Medicii au anunţat că fetiţa se simte bine, la fel ca şi mama, însă va rămâne o bună perioadă de vreme la spital, având în vedere că la naştere a avut o greutate de 1.800 de grame.

Femeia va fi sterilizată chiar dacă familia a abandonat-o
Autorităţile locale au încercat şi în trecut să obţină acordul familiei tinerei pentru a o steriliza, însă mama ei nici nu a vrut să audă de ea.

„Și anul trecut a fost gravidă și, după ce a născut, am dus-o la spital ca să îi lege trompele uterine, în ideea de a nu mai aduce pe lume copii nevinovați. Cei de la Spitalul Județean ne-au spus că nu se poate, întrucât au nevoie de acordul familiei. Iar familia nici nu vrea să audă de dânsa. Am discutat cu mama ei, ne-am oferit să o ducem noi cu mașina la spital, ca să dea semnătură, dar nu a vrut să audă”, a declarat pentru estnews.ro, Nicolae Ignat, primarul comunei Pușcași.

Edilul a precizat că, de această dată, femeia va fi sterilizată pentru că a reuşit să întocmească toată documentaţia necesară şi, mai mult, i-a convins familia să se implice.

„Trebuie rezolvată această situație, nu o mai putem lăsa așa. Ea nu gândește, nu știe pe ce lume se află. Bărbații de prin sat vor continua să meargă la ea, asta e sigur, iar ea, pentru niște bere și niște cârnați o să-i primească tot timpul. Nu e normal să plătească niște copii nevinovați”, a explicat primarul.

sursa: observator.tv