Ce nu este bine sa faci astazi, pe 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica:

Sfanta Maria Mica este un eveniment celebrat atat de Biserica Ortodoxa, cat si de cea Romano-Catolica. Nasterea Maicii Domnului este considerata de Parintii Bisericii drept momentul istoric in care a inceput mantuirea neamului omenesc din robia pacatului stramosesc. Sarbatoarea aduce cu sine obiceiuri si traditii. Iata mai jos unele dintre cele mai interesante…

Femeile insarcinate trebuie sa se roage pentru o nastere usoara. Traditia spune ca pentru a fi feriti de ghinion si boala, nimeni nu are voie sa aprinda focul in casa in preajma Nasterii Maicii Domnului. In ziua de 8 septembrie, femeile care nu pot avea copii trebuie sa se roage pentru dezlegarea pantecelor si vor primi pruncul mult dorit, iar cele care sunt insarcinate sa inalte rugaciuni pentru nastere usoara.

Nu trebuie sa lipseasca din case candela aprinsa pentru ca spiritele rele sa fie alungate, iar Maica Domnului preamarita. Pentru a nu atrage raul asupra familiei, femeile nu au voie sa coasa sau sa spele, iar barbatii vor lasa treaba pentru alta zi, altfel se spune ca se vor lovi.

Se impart struguri pentru sufletul mortilor
In unele parti ale tarii, exista superstitia ca oalele gospodinelor care gatesc inainte de sarbatoarea Sfintei Marii Mici se vor varsa si le va arde copiii. Pentru ca celor trecuti in lumea dreptilor sa le fie iertate pacatele, se impart struguri pentru sufletul mortilor.

Nu in ultimul rand se crede ca toamna va fi urata, daca va ploua pe 8 septembrie. Incepand cu sarbatoarea Nasterii Domnului, pasarile calatoare vor pleca spre tarile calde, iar insectele se vor ascunde in pamant.