Știai că poți să te epilezi cu săpun? Pare greu de crezut, dar chiar merge! În 10 minute ești gata

Epilarea este un proces neplăcut pentru toate femeile. Motivele? Durează destul de mult și este dureros.

Știați însă că puteți rezolva ambele probleme ușor, cu un produs ieftin, pe care îl puteți prepara în propria casă? Iată ce trebuie sa faceți: mai întâi, topiți într-o oală un săpun obișnuit, cu care va spălați pe mâini.

Ulterior, adăugați în pasta rezultată o lingură de făină de năut, o lingură de făină de linte și o lingură de turmeric; la final lăsați pasta să se întărească. Veți obține un săpun natural, pe care îl puteți folosi cu succes pentru epilat.

Aplicați-l pe piele așa cum faceți când va spălați în mod normal, dar după ce ați săpunit bine zona vizată nu vă clătiți, lăsați săpunul să acționeze pentru 10 minute.

Ulterior spălați cu apă călduță. Veți observa cum pielea rămâne curată, fără urmă de păr.

Sursa: kanald.ro

Citește și: Epilarea cu zahăr, o metodă ieftină şi fără durere

Dacă lama de ras nu te mai mulţumeşte, epilarea profesională la cabinetul cosmetic te uşurează de prea mulţi bani iar durerile aparatului de epilat sunt greu de suportat află că există o metodă eficientă, simplă şi naturală care te poate scăpa de corvoada părului nedorit – epilarea cu zahăr.

Această metodă este folosită încă din vremea faraonilor, după cum arată studiile istorice, iar în prezent constituie încă o tradiţie în rândul femeilor din Orient.

Beneficiile epilării cu zahăr
Epilarea cu zahăr nu este la fel de nocivă pentru piele ca alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceara de exemplu, deoarece zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.

Acest tip de epilare poate fi realizat în propria intimitate, acasă, şi este mai puţin dureroasă decât alte metode de îndepărtare a părului nedorit.

În plus, poţi îndepărta chiar şi părul din zonele mai puţin accesibile vederii, scutindu-te de privirile cosmeticienei.

Epilarea cu zahăr este extrem de eficientă şi îţi asigură o piele fină şi picioare perfecte timp de 5 săptămâni. În plus, ingredientele nu sunt toxice şi nu conţin parfum.

În ce constă epilarea cu zahăr?

Se amestecă două căni cu zahăr tos, zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de pahar cu apă şi se amestecă bine până când zahărul se topeşte şi se obţine un sirop. Apoi lasă recipientul la foc mic şi se amestecă în continuu până când amestecul începe să fiarbă şi se formează o cremă de culoare maronie-gălbui.

Se lasă amestecul la răcit, până când caramelul se poate modela cu mâna (se recomandă umezirea mâinilor pentru a manevra mai uşor caramelul) şi se aplică pe zonele dorite, apoi se trage repede în sensul invers al creşterii firelor de păr.