În 1980 a cumpărat cu 50 de lei un inel vechi cu diamant fals. De atunci l-a purtat peste tot, chiar și la pâine. Abia 30 de ani mai târziu i-a aflat secretul. Uite ce se ascundea în spatele unei bijuterii banale și false

În ceea ce privește diamantele, contează foarte mult cum sunt tăiate, claritatea, caratele, dar și culoarea. Acestea sunt cunoscute drept ,,cele patru C-uri”, fiecare este un aspect de care trebuie să se țină cont atunci când se evaluează un diamant a cărui calitate și frumusețe va uimi ani, decenii, sau chiar secole în șir. Dar poate ar trebui luat în considerare și altceva…

O femeie era la cumpărături în West Middlesex Hospital, în Londra, în anul 1980, când a dat peste o bijuterie falsă care i-a atras atenția. Montura era un pic cam trecută, de modă veche, dar l-a cumpărat, a dat doar 13 dolari pe el, echivalentul a aproximativ 50 de lei. De atunci l-a purtat zilnic, peste tot, pur și simplu îl adora, îl lua chiar și când pleca să-și ia pâine!

Femeia, care dorește să rămână anonimă, a avut recent curiozitatea de a duce inelul la un magazin local pentru a-l evalua, dar ce a descoperit, a șocat cu adevărat pe toată lumea!

Inelul a fost apoi dus imediat la departamentul de bijuterii de la celebrul magazin specializat, Sotheby’s London, unde a fost analizat chiar de manager, Jessica Wyndham. Aceasta din urmă i-a explicat femeii că acela era un inel foarte scump și că era imposibil să fie luat drept un fals.

Diamantul era fixat într-o montură de secolul al XIX-lea, așa că pe lângă că era foarte vechi, argintul începuse să se înnegrească, ceea ce îi dădea aerul de fals. Wyndham a explicat că astăzi credem că diamantele sunt ceva foarte strălucitor, dar acest diamant și-a ascuns adevărata valoare zeci de ani.

Pentru a i se confirma valoarea, inelul a fost testat la Institutul de Gemologie din America, unde femeia a aflat cu stupoare că inelul poate fi vândut oriunde cu un preț care poate varia între $325,000 – $456,000. În cele din urmă femeia a decis să vândă inelul pe data de 7 iunie 2017, prețul nu a fost dat publicității.

Data viitoare când mai vedeți inele cu diamante false, prăfuite și înnegrite, priviți mai atent, cine știe ce comori puteți găsi…