Ce a făcut deținutul i-a speriat pe toți gardienii: ,,În toți anii mei de serviciu n-am văzut niciodată aşa ceva!”

Un incident extrem de șocat a avut loc pe data de 18 septembrie într-un penitenciar din Italia, localitatea Velletri.

Șeful sindicatului gardienilor a declarat că un deținut de origine română a smuls caloriferul din perete, l-a izbit de gratii atât de mult și de tare până când a reușit să le rupă. După ce le-a rupt, a ieșit din celulă și a început să atace cu caloriferul pe oricine i se nimerea în cale.

Un gardian a fost aproape traumatizat de cele văzute, el a declarat:

,,În toţii ani mei de serviciu nu am văzut atâta violenţă gratuită. Ceilalţi deţinuţi încercau să-l liniştească, dar nu a vrut, ba chiar i-a atacat şi pe ei. Văzând asta, au smuls şi ei caloriferul din perete, au ieşit din celulă şi au încercat să-l prindă. Doar intervenţia rapidă a gardienilor a prevenit o tragedie”.

Se pare că într-un final revolta a fost oprită, însă gardienii spun că erau pregătiți să folosească forța armată, potrivit observator.tv. După această ispravă, românul a fost transferat la un penitenciar de maximă securitate.

În penitenciarul din Velletri sunt închişi 245 de cetăţeni străini iar în toată Italia, aproape 20.000. Gardienii se plâng că închisorile sunt supraaglomerate iar personalul, insuficient, potrivit aceleiași surse.