Cum poți să albești șosetele fără clor

Ştim cât de greu este să cureţi şosetele albe, aşa că ne-am gândit să îţi dezvăluim o metodă care îţi va uşura munca. Şi nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple din gospodărie. Si atenție, totul FĂRĂ CLOR!

Cum albești șosetele albe fără clor

Metoda 1 albire șosete – Fierbe șosetele în apă cu lămâie
Pentru a albi șosetele fără clor, ai nevoie de o oală mai mare, pe care să o umpli cu apă pe jumătate. Pune-o pe aragaz și las-o să fiarbă, apoi adaugă o felie de lămâie. Pune șosetele murdare în apa cu lămâie și fierbe-le pentru câteva minute. Scoate-le cu un clește și spală-le, apoi, cu apă și detergent. Ar trebui să arate ca noi, dar dacă încă sunt murdare, repetă procesul.

Metoda 2 albire sosete – Folosește sare marină sau bicarbonat de sodiu
Cu o seară înaintea spălării, înmoaie șosetele într-un lighan cu apă rece în care ai pus un pumn de sare marină sau bicarbonat de sodiu. Mai poți adăuga bicarbonat de sodiu în detergentul tău obișnuit. Atfel petele vor dispărea,iar rufele se vor albi.

Pe de altă parte, mai poți face o pastă din apă și bicarbonat. Aplic-o pe pete și lasă puțin să acționeze, apoi le poți introduce în mașina de spălat, recomandă jurnaliștii de la Libertatea.

Metoda 3 albire sosete – Apă oxigenată în concentrație de 3%
A treia metodă pe care ți-o propunem este una care presupune utilizarea apei oxigenate. Este recomandată să folosești apă oxigenată în concentrație de 3%. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o jumătate de ceașcă de apă oxigenată la detergentul obișnuit cu care vei spăla șosetele alte. Și în acest caz, efectul de albire ar trebui să fie evident. Atenție, apa oxigenată nu conțibe clor.