10 reguli ale părinților care au copii geniali! Cum trebuie să te comporti cu copiii tai:

Multe mame visează să facă un geniu din copilul lor. Cu toate acestea, în ciuda diversității instrumentelor metodologice pentru creșterea copiilor, nimeni nu a creat încă o instrucțiune exactă pentru crearea copilulului perfect.

Cu toate acestea, există părinți care nu citesc forumuri tematice și cărți pedagogice, dar copiii lor devin adesea geniali. Iată o listă cu caracteristicile lor.

1. Promovarea independenței

În familiile obișnuite, părinții sunt siguri că un copil are succes dacă nu îl stresează prea mult cu sarcinile. Dar este mai important să îl faci să creadă că se poate descurca și să îi induci ideea de “Pot să fac totul singur”.

Datorită acestui tip de gândire, copilul va fi pregătit să își construiască singur viitorul.

2. Apreciază-i acțiunile

Calea spre această independență despre care vorbeam constă în faptul că inițiativele copiilor sunt prețuite și atent stocate. Dacă un copil are inițiativă, indiferent de vârsta lui, părinții îl susțin și îl încurajează.

3. Încrederea este cea mai bună laudă

Deși oferirea bomboanelor e cea mai frecventă metodă de recompensă, nu este și cea mai utilă.
Trebuie să ne amintim că, pentru copilul care face primii pași, cea mai valoroasă laudă este încrederea. Arată-i că ai încredere în ceea ce face și va crește și încrederea lui în sine.

4. Exteriorizarea e calea succesului

Păstrarea copilului într-un mod perfect îngrijit este o ocupație care consumă prea multă energie atât din partea mamei cât și a copilului ei. Între timp, potrivit unor mame înțelepte, hainele curate nu aduc nici un beneficiu dezvoltării personale ale celor mici, așa că nu are rost să îl speli de fiecare dată când se pătează puțin. În plus, copiilor înșiși nu le pasă cum arată.

5. Cearta și abuzul

În jurul copiilor, de multe ori domnește haosul. Deseori aceștia trântesc, sparg lucruri sau fac dezordine.
Prin urmare, în loc să-i obligi pe copii cu privire la curățenia casei, permite-le să trăiască în condiții confortabile, spunându-le treptat despre beneficiile ordinii și vei vedea cum vor deveni singuri mai organizați.

6. Stai nemișcat

Părinții adesea strigă la copii “Nu urca”, “Nu atinge”, “Stai jos”.
Cu toate acestea, părinții mai înțelepți știu că un copil ar trebui să-și consume toată energia irepresibilă în copilărie. Apoi, la maturitate, va fi mai ușor pentru el să rămână în orice întreprindere și să nu abandoneze lucrurile.

7. Libertatea rezonabilă

Nu trebuie să îi permiți unui copil chiar totul. Există limite de care nici un astfel de copil genial nu poate fi eliberat și se referă la respectul pentru părinți și pentru cei mai în vârstă.
Chiar dacă te-ai hotărât să nu îți stresezi copilul și să-i încurajezi toate inițiativele, în cazul în care insultă o rudă de vârstă înaintată, trebuie să fii pregătit să-i conturezi cadrul libertății de exprimare.

8. Autocontrolul

Decât să pedepsești un copil prin sarcini greoaie, este mai bine să creezi reguli pe care să i le explici ca unui adult.
Dacă un copil nu trăiește în limitele îngustate de interdicții și pedepse, el învață să-și ajusteze comportamentul pentru binele său.

9. Nimic nu trece neobservat

Psihologii moderni te sfătuiesc să nu lauzi copilul pentru fiecare faptă, stimulându-l astfel la dezvoltare. Cu toate acestea, părinții geniilor viitoare sunt siguri că orice realizare ar trebui încurajată.