6 tipuri de comportamente ale copiilor care sunt prea periculoase pentru a fi ignorate. Dacă observi că fac așa, reacționezi imediat:

Părinții consideră asta un lucru minunat. Toate persoanele care au copiii știu că nu este atât de ușor să crești copii, chiar dacă e grozav. Trebuie să le dedici mult timp și e nevoie să înduri multe ca să te asiguri că vor crește manierați, cu educație bună și se vor adapta așa cum trebuie la viață. Iată 6 tipuri de comportamente ale copiilor pe care trebuie să le rezolvi încă din timp:

1. Păstrează tăcerea atunci când cineva face ceva greșit

Trebuie să-i explici copilului tău că există o diferență între a fi bârfitor și a fi vigilent și conștiincios. Încearcă să-ți asculți cu calm copilul și nu îl judeca. După aceea, trebuie să îi ajuți să înțeleagă situația pentru a putea găsi o soluție împreună.

2. Rivalitatea între frați

Încearcă să găsești cauza problemei și împiedică-ți copiii să se certe între ei. Ajută-ți copiii să se înțeleagă între ei ca o echipă adevărată și să rezolve în mod corect conflictele dintre ei.

Explică-le cât de important e să se respecte reciproc. Încearcă să petreci timp la fel de mult cu fiecare dintre copiii tăi. Acest lucru va ajuta mult la păstrarea armoniei în familia ta.

3. Furt

Menține o atitudine corespunzătoare, e foarte important să nu-ți pierzi calmul. Dacă copilul tău a furat ceva pentru prima oară, află ce motive a avut și explică-i de ce e greșit să acționeze astfel. Cere-i copilului tău să dea înapoi obiectul furat și să-și ceară scuze posesorului acestuia.

Dacă continuă să fure, e indicat să consulți sfatul unui specialist. Odată cu trecerea timpului, această atitudine s-ar putea transforma un obicei care să persiste și să fie prea târziu pentru a-l mai ajuta cu ceva.

4. Atitudine lipsită de respect față de ceilalți

Află motivul acestui comportament. Învață-ți copiii să își exprime emoțiile și dorințele într-un mod corect. Trebuie să învețe să rămână calmi și să asculte. Dacă copilul tău se comportă în continuare cu obrăznicie, privează-l de lucrurile care îi fac plăcere.

5. Lipsă de sinceritate

Nu lăsa nervii să pună stăpânire asupra ta. Explică-i copilului tău cât de importante sunt sinceritatea și încrederea într-o relație. Accordă-ți timp pentru a te gândi la o pedeapsă care îi va arăta copilului tău că greșește. Dacă are un obicei din a minți, atunci e timpul să consulți specialistul.

6. Se plânge

Încearcă să nu ai o atitudine prea exagerată. Amintește-i copilului că trebuie să vorbească cu o voce normală. Dacă se comportă mereu astfel, trebuie să afli cauza acestui tip de relație dintre membrii familiei tale. Trebuie să porți o discuție serioasă cu copilul tău și să îi explici că trebuie să învețe să aibă răbdare și să aștepte atunci când cere ajutorul.