Dacă ai această plantă în curte, nu o arunca! Îți poate aduce zeci de mii de euro

Această plantă nu doar că are proprietăți uluitoare, dar acum îi poate îmbogăți la modul cel mai serios pe români.

Sămânța de ricin te poate îmbogăți
Românii pot câștiga până la 20.000 de euro pe hectar din cultivarea ricinului. Această plantă se cultiva destul de mult în trecut și era recunoscută ca un medicament. Cu ricin se tratau bătrânii noștri de diferite afecțiuni.

Uleiul de ricin este și astăzi la mare căutare și nu e de mirare că uleiul de ricin de înaltă calitate poate costa destul de mult.

Dacă ai această plantă la țară și pământ să o cultivi, rândurile de mai jos ți se adresează în mod direct.

Pentru un hectar ai nevoie de 30 până la 32 de kilograme de sămânță de ricin. Costurile ar putea ajunge undeva la 1,200 de euro pentru aceste semințe.

300 de euro ai nevoie pentru pregătirea terenului. Așadar, pentru a face 20.000 de euro, spun experții care se ocupă cu agricultura, ai nevoie în total de 1.500 de euro, adică aproape 6.800 de lei.

Pentru a cultiva ricin, trebuie să începi din toamnă munca. Trebuie să ari la 25 de centimetri, iar pe cernoziomurile grele la 30 de centimetri.

Primăvara trebuie să pregătești solul prin grapa cu discuri, iar înainte de semănat să folosești combinatorul, la o adâncime de aproximativ 9-10 centimetri.

Mulți agricultori se sperie dacă plouă prea mult, însă acumularea de apă poate fi benefică în procesul cultivării ricinului. Apa are un efect bun asupra răsăririi și creșterii inițiale a plantelor de ricin, notează secretele.com.
Cel mai cunoscut produs din ricin este uleiul. Acesta combate o serie de probleme dermatologice, constipația și este de mare ajutor în regenerarea podoabei capilare.

Uleiul de ricin acționează puternic asupra rădăcinii firului de păr și este recomandat inclusiv de cosmeticieni.