Maria Băsescu a dat lovitura! Cât câștigă lunar fosta soție a președintelui Traian Băsescu. S-a angajat la 65 de ani și…

Soția lui Traian Băsescu s-a angajat la 65 de ani. Maria a lucrat în domeniul turismului în tinerețe, dar a renunțat pentru a avea grijă de cele două fiice, Ioana și Elena.

Chiar Traian Băsescu este cel care a dezvăluit cât câțștigă soția sa lunar. După aproape 40 de ani în care nu a lucrat, fosta primă doamnă a țării este administrator al terenului agricol de 290 de hectare din comuna Nana.

În 2017, la vârsta de 65 de ani, Maria Basescu a avut un venit lunar de 4.166 de lei, primul venit încasat după o lungă perioadă de timp. Într-un interviu din anul 1995, Maria Băsescu a dezvăluit că era casnică din 1980, de când avea numai 29 de ani.

„De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu, lucram în turism, pe Litoral. Și îmi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăceau compania, agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mână, cum se spune”, mărturisea Maria Băsescu.

Traian Băsescu a câștigat o sumă impresionantă în anul 2017
Cât despre fostul președinte al țării, acesta câștigă o sumă impresionantă în fiecare an.

Din salariul de senator, Traian Băsescu a încasat 130.986 de lei, 44826 de lei pensie, 132980 indemnizația de fost președinte și 30000 de lei din titluri de stat și dividente.

Numai în anul 2017, soții Băsescu au încasat 338.000 de lei, adică aproximativ 28.200 de lei pe lună, o sumă mai mult ca suficientă pentru o viață fără griji, potrivit kanald.ro.

În 2012, aceasta a dezvăluit că trebuie să fie mereu atentă la nevoile soțului său și să nu îi cicălească.
„Pasiunea mea de acum e tricotatul. Așa îmi trece timpul mai ușor. Iar despre pasiuni trecătoare, ce să spun? A fost o întâmplare oarecum amuzantă în 1988.

Am mers cu soțul meu în Belgia și acolo am avut televiziune prin cablu. Mă sculam la 6 dimineața și dădeam drumul la televizor și-l opream noaptea târziu, pe la ora două.

Abia după o săptămână am ieșit din casă și eram cheaună. Dupa un timp am inceput sa ma uit selectiv. Imi place sa dansez, dar de mult, de foarte mult timp n-am mai avut cu cine. Asa ca am si uitat, probabil.

„Trebuie să fiu tolerantă cu Băsescu”
Trebuie să fiu tolerantă (n.r.: cu soțul ei, fostul președinte al României, Traian Băsescu). Să-mi văd de ale mele și mai ales să nu-l cicălesc, să nu-l sâcâi. La noi în familie există mentalitatea că femeia trebuie să stea la bucătărie.

Să vă povestesc ceva. Când era mai mică, fata mea cea mare a venit acasă foarte uimită și mi-a spus: „Mama, unchiul Vasile spală vasele.”

Se mira pentru că pe soțul meu nu-l văzuse niciodată făcând treabă. Cea mică, ea ținea mereu cu taică-su, a sărit ca arsa: „Cum, nu-ți aduci aminte, anul trecut, când tata a venit acasă cu o plasă de pâine?”, a declarat Maria Băsescu în anul 2012 pentru Jurnalul Național.