Greșelile pe care le faci atunci când te epilezi cu lama, greșeli care îți provoacă iritații, dureri și infecții:

Epilatul este una dintre problemele cu care, pe parcursul vieții se confruntă absolut orice femeie. Indiferent de metoda de epilat pentru care optezi, este posibil să comiți câteva greșeli la care nu te-ai fi gândit până acum. Poate ai observat că te confrunți cu dureri, iritații, bubițe roșii sau usturimi. Ei bine, toate aceste lucruri reprezintă consecința unor lucruri greșite pe care le faci înaintea, în timpul sau după epilat.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când te epilezi.

1. Nu îți pregătești pielea înainte de epilare

Dacă te epilezi atunci când pielea ta este uscată și deshidratată, îți vei produce iritații foarte greu de vindecat. Folosește produse precum crema de ras sau un balsam sau ulei special pentru copii, astfel încât lama să alunece mai ușor pe piele.

2. Schimbă lama de ras

Chiar dacă lama ta de ras arată în continuare bine, nu este indicat sa o folosești de mai multe ori, mai ales în cazul în care aceasta nu a fost păstrată în condiții optime. Pe suprafața ei se pot acumula foarte multe bacterii, iar acest lucru poate conduce la înroșirea și iritarea pielii.

3. Ai grijă unde păstrezi lamele de ras

Umiditatea este unul dintre factorii care facilitează apariția bacteriilor, astfel că a-ți lăsa lama pe marginea căzii nu este chiar cea mai buna modalitate de a o păstra curată. Încearcă să îți ții lama într-un loc uscat, eventual să folosești și capacul protector al acesteia. Clătește bine lama atât înainte, cât și după folosire.

4. Ai grijă când te epilezi

Unele femei așteaptă prea mult până să se epileze și ajung să se confrunte cu problema foliculitei, adică a firelor de păr crescute sub piele. Pentru a scăpa de această problemă, ar trebui să apelezi la o epilare mai frecventă, pentru a te asigura că firele tale nu sunt prea lungi.

5. Nu îți mai neglija pielea după epilat

După ce te epilezi cu lama, asupra pielii tale a fost exercitată o activitate violentă. Astfel, este foarte important să îți calmezi pielea folosind produse speciale și să te hidratezi, astfel încât să nu apară niciun fel de iritații sau inflamații.

6. Folosești apă mult prea caldă

Apa fierbinte poate să deshidrateze pielea foarte tare, astfel că va facilita apariția iritațiilor după epilat. Astfel, ar fi ideal să folosești apă călduță sau chiar rece pe parcursul epilării cu lama.

7. Epilează-te în direcția corectă

Multe femei se epilează folosind lama în direcția greșită. Ei bine, aceasta trebuie folosită în direcția opusă creșterii firelor de păr. De asmeenea, mișcările trebuie să fie scurte și delicate, nu trage prea mult lama și nu aplica praea multă forță.

8. Alege cu atenție hainele și lenjeria potrivite pentru după epilare

Este important ca hainele pe care le porți după epilare să nu fie prea strâmte sau confecționate dintr-un material care să te irite. Optează pentru materiale moi și naturale, precum bumbacul sau mătasea.