Medicii au spus tot: uite cum poți rămâne gravidă cu gemeni. Metoda ascunsă pe care n-ai mai aplicat-o până acum în dormitor

Mămicile care vor să aducă pe lume gemeni, pe cale naturală, sunt multe, însă acest lucru se întâmplă rar. Iată ce trebuie să afli dacă îți dorești să fii părinte de gemeni.

1. Femeile mai în vârstă au şanse mai mari să nască gemeni, dar acestea au şi o rată a avorturilor spontane mai mare.

2. Dieta. Femeile care mananca multe produse lactate au de 5 ori mai multe sanse sa nasca gemeni, fata de cele care au o dieta bazata mai mult pe fructe si legume. Ipoteza a aparut in 2006 si apartine unor cercetatorii din New York. Acestia au explicat ca in cazul celor care consuma multe lacate, stimularea foliculara este crescuta, iar asta inseamna ca ovulatia creste.

3. Alăptarea pe timpul sarcinii. Se spune că şansele de a naşte gemeni cresc de până la nouă ori.

4. Conceperea să aibă loc la scurt timp după oprirea tratamentului cu pilule contraceptive. Pentru că organismul va elibera o cantitate de hormoni mai mare.

5. O sarcina multipla anterioara. Da! Daca ai mai nascut gemeni, te poate “lovi” inca o data o asemenea bucurie.

6. Tratamente de fertilitate. Daca ai urmat tratamente pentru a-ti spori fertilitatea, atunci sansele unei sarcini multiple sunt mari. Aproape un sfert dintre femeile care fac tratament pentru stimularea ovarelor sau apeleaza la tehnici de reproducere asistata (fertilizare in vitro) au sarcini multiple.

7. Greutatea. Un studiu publicat in 2005, de Colegiul American pentru Obstetrica si Ginecologie, a aratat ca femeile supraponderale si obeze au sanse mai mari sa conceapa gemeni, fata de cele cu o greutate normala.

8. Apartenenta la rasa. Statisticile au aratat ca rata de nasteri gemelare este mai mare in cazul femeilor afro-americane, fata de cele hispanice, caucaziene sau asiatice. O comunitate din sudul Nigeriei uimea lumea in 2007, cand se descoperea ca aici se nasc cei mai multi gemeni (5% dintre sarcini). Regiunea a fost declarata “taramul gemenilor” si multi cercetatori au pus acest record pe seama consumului de batate (cartofi dulci). Acestia contin un hormon natural care poate stimula ovulatia si duce la eliberarea a cate un ovul din fiecare ovar.