6 lucruri periculoase pentru copii despre care multe mame nu știu

6 lucruri periculoase pentru copii despre care multe mame nu știu, numărul 1 este extrem de grav:
Nu-i mai face niciodată asta copilului tău, habar nu ai cât îl afectează:

Copilăria este o perioadă minunată, iar părinții sunt gata să facă orice pentru a-și face copilul să zâmbească și să râdă. Dar uneori este ușor și duc acest lucru mult prea departe. Există 5 lucruri care fac mai mult rău decât bine copiilor tăi. Iată care sunt acestea:

6. Premergătoarele pentru copii: Răul pe care îl fac aceste premergătoare este mult mai mare decât bine pe care îl fac. Paturile pentru copii și premergătoarele sunt deja interzise în Canada. Rata rănirii copiilor (peste 8000 de cazuri pe an în SUA). Creșterea neuniformă a mușchilor, deformarea picioarelor. Curbura coloanei datorită încărcăturii grele care se află pe ea (coloana vertebrală a unui copil nu se formează și nu are curbe necesare înainte de vârsta de un an). Dezvoltarea deprinderilor motorii independente este amânată deoarece nu există nici o motivație de a merge independent. Sentimentul de echilibru și instinctul de auto-conservare nu evoluează. Pentru a minimiza efectele nocive, folosiți aceste dispozitive sub supravegherea adulților timp de 15 minute de două ori pe zi numai după ce copilul este capabil să se ridice singur. De asemenea, consultați ortopedul pentru a discuta măsurile de precauție.

5. Sucurile și laptele: Sucul de fructe pasteurizat este bogat în vitamine, dar bogat în zahăr, care cauzează probleme dentare și obezitate. Pediatrii recomandă să se administreze sucuri proaspete copiilor cu vârsta de peste un an. Este mai bine să înlocuiți sucurile pasteurizate cu fructe proaspete. Laptele integral de vacă are un conținut scăzut de fier, dar este prea ridicat în nutrienți și nu este potrivit pentru un copil. Poate dăuna rinichilor și provoacă anemie și alergii.

Laptele de vacă poate fi administrat copiilor cu vârsta de peste un an. Înlocuiți laptele cu alimente bogate în calciu (alimente lactate, legume verzi și fructe) și alimente bogate în vitamina D (ouă, ficat de vită).

4. Jucăriile luminoase: La vârsta preșcolară, copiii explorează lumea din jurul lor și dezvoltă atitudini sociale prin intermediul jucăriilor lor. Sunete electronice și multe detalii ale jucăriile produc un efect negativ asupra dezvoltării creatoare de gândire și formarea personalității copiilor: comportament agresiv, temerile nefondate. Alegeți jucării din culori și materiale naturale: lemn sau țesături. Un joc este mai educativ decât divertismentul, deci jucăriile ar trebui să fie realiste.

3. Hainele călduroase: Prea multă îmbrăcăminte groasă împiedică organismul să dezvolte reacții de apărare împotriva schimbărilor meteorologice, ceea ce poate duce la boli legate de frig și imunitate scăzută. Îmbrăcămintea trebuie făcută din materiale naturale. Copilul se simte confortabil atunci când burta și pieptul sunt uscate, iar picioarele și mâinile lor sunt calde.

2. Aparatura electronică și gadget-urile: Lumina albastră din ecranele cu LED-uri determină deteriorarea retinei, ceea ce poate duce la degenerarea maculei. Acest lucru poate duce la cataractă și chiar orbire. Lăsați copiii să utilizeze dispozitivele lor pentru cel mult o oră pe zi. Utilizați tablete și smartphone-uri pentru jocuri de logică sau educative pentru copii cu vârsta peste 2 ani.

1. Centurile de siguranță: Purtarea centurii de siguranță în timpul sarcinii ar putea provoca vătămarea copilului în caz de accident. Așezați centura cât mai jos posibil sub abdomen. Încercați să stați în poziție verticală, deoarece înclinarea înainte va pune prea multă presiune asupra copilului. Mai bine, nu conduceți decât dacă trebuie: volanul este prea aproape de burtă, ceea ce ar putea fi fatal chiar și într-un accident minor.