6 lucruri pe care nu știai că le poate face corpul tău

Corpul tău este un mecanism extrem de complex care funcţionează asemenea unei maşinării. Astfel, este normal că, dacă nu eşti doctor sau persoană pasionată de biologie şi chimie, nu vei putea niciodată să deţii toate informaţiile legate de corpul tău. Deşi probabil nu toate lucrurile ar fi demne de menţionat, există câteva lucruri extrem de importante despre corpul tău pe care ai vrea să le cunoști. Acesta reușește să își folosească toate mecanismele sale de auto-apărare pentru a se conserva și a-și rezolva singur toate problemele, fără a fi nevoie să fie ajutat din exterior.

Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care corpul tău le poate face care te vor scăpa de multe probleme și despre care cel mai probabil nu ai mai auzit până acum.

1) Durerea de dinți poate fi redusă prin frecarea unui cub de gheață în palme

Toți ne-am pus pungi de gheată pe obraji în timpul durerilor de dinți. Dar știați că frecarea unui cub de gheață pe mâine între degetul mare și cel arătător poate reduce foarte eficient durerea? Puntea de legătură dintre degetul mare și degetul arătător este o cale neutră care va bloca durerea de la a mai fi simțită.

2) Îți poți controla ritmul cardiac rapid prin a sufla pe degetul mare

Un nerv prezent în degetul mare controlează bătăile inimii le poate reduce atunci când este stimulat.

3) Un truc foarte simplu pentru a scăpa de nasul înfundat

În cazul în care ai nasul înfundat și nu ai lângă tine niciun fel de medicament, încearcă acest truc eficient pentru a te simți mai bine. Apasă-ți limba pe cerul gurii, în timp ce aplici presiune cu un deget pe zona dintre sprâncene. Acest lucru va duce la balansarea osului nasului și prin urmare la curățarea mucusului.

4) Tușitul înainte de o injecție reduce durerea

În cazul în care sunteți un copil prins în corpul unui adult și sunteți speriat de injecții, există un lucru care vă poate redue durerea. Dacă ați tuși chiar înainte de injecție, ați bloca semnalele de durere care călătoresc către creier.

5) Scapă de senzația de creier înghețat

Atunci când înghițim lucruri foarte reci într-un timp foarte scurt ajungem să simțim că ne îngheață creierul. După această etapă, urmează o durere de cap îngrozitoare. Pentru a scăpa de aceasta, împinge limba pe cerul gurii. Acest lucru va încălzi nervii și creierul își va opri supraîncălzirea provocată de substanța rece.

6) Ochii tăi prezintă simptomele apropierii unei hipotermii

Dacă sunteți expus la frig și temperatura corpului tău scade brusc, sunt șanse să ajungi la hipotermie, lucru care este extrem de periculos. Atunci când temperatura corpului scade brusc, ochii noștri încep să se contracte pentru a economisi energie, lucru care duce la orbire parțială. În cazul în care acest lucru începe să se întâmple cu tine, trebuie să te întorci la casa ta și să bei ceva cald pentru a-ți crește temperatură corpului.