8 semne importante ale infertilității la bărbați

Dezvoltarea tehnologiei și a medicine face ca în ziua de astăzi să fie foarte ușoară stabilirea unui diagnostic și vindecarea unei probleme. Totuși, unele afecțiuni încă există și una importantă este reprezentată de infertilitatea bărbaților.

Unele dintre cele mai cunoscute cauze care duc la infertilitatea bărbaților pot fi reprezentate de stilul de viață stresant acasă și la muncă sau chiar de unele condiții medicale. În orice caz, trebuie să fii conștient de ele pentru a le elimina din viața ta.

Există câteva motive care pot explica infertilitatea la bărbați, dar cei mai mulți dintre ei se simt rușinați când vine vorba despre asta și preferă să țină pentru ei. Trebuie să spargem tăcerea și să vorbim despre asta, așa că citește și tu mai jos despre cele mai evidente semne ale infertilității.

1. Mărime redusă a testiculelor

Testiculele mici au o proporție mai scăzută de țesut și astfel, numărul de spermatozoizi produs este mai mic. Astfel, în timpul actului amoros, este posibil ca fertilizarea să nu aibă loc; în timpul pubertății, mărimea mică a testiculelor face ca producția de testosteron să fie scăzută.

2. Lipsa apetitului pentru amor

Este dovedit științific faptul că bărbații sunt programați genetic să își dorească mai mult amor decât femeile. Letargia sau pur și simplu lipsa apetitului pentru amor reprezintă un semn al infertilității la bărbați. Din această cauză se produce mai puțin testosteron.

3. Dureri și dificultăți la ejaculare

În cele mai multe cazuri, ejacularea se produce rapid, iar în alte cazuri mai rare, ea este întârziată. Cu toate acestea, la bărbații cu probleme de fertilitate, sperma este redirecționată către vezica urinară în loc să fie eliminată prin ejaculare.

4. Creșterea excepțională a sânilor masculini

Din cauza dezechilibrului hormonal, bărbații pot trece printr-o creștere a pieptului care clar arată că are probleme cu greutatea sau că este infertil. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că există o lipsă de echilibru între nivelurile de testosteron și estrogen.

5. Cantitatea scăzută de spermă

O cantitate mai mică de spermă înseamnă șanse mai puține de fertilizare a ovulului. Mai puțin de 15 milioane de spermatozoizi pe mililitru este o cantitate mică deoarece cea normală se încadrează între 20 de milioane și 150 de milioane de spermatozoizi pe mililitru.

6. Dureri sau umflături ale testiculelor

Aceasta este o condiție în care venele testiculelor care le vascularizează sunt dilatate și se umflă, astfel împiedicând funcționarea lor normală și reglarea temperaturii. Temperatura crescută a scrotului este direct legată de reducerea numărului de spermatozoizi și lipsa mobilității lor.

7. Incapacitatea de a mirosi

Acesta este un sindrom interesant pe care îl poți avea încă de când te afla în uterul mamei tale. Neuronii care elimină hormonul GnRH nu își urmează calea normală de la zona olfactivă către hipotalamus. Asta duce la o funcționare deficitară a testiculelor, iar un efect secundar este lipsa mirosului.

8. Iregularități în zona testiculelor

Nu este un secret faptul că bărbații își ating de multe ori zona intimă. Dar dacă încerci să îți lași partenera însărcinată și nu reușești, atunci ar trebui să îți controlezi zona intimă. Verifică dacă ai iregularități precum umflături sau simți dureri.