Relațiile financiare în cuplu: 7 Reguli Importante de care trebuie să țineți cont:

Husband kissing concerned wife

Banii sunt un obstacol în calea iubirii?

De fapt, din cauza banilor, se ceartă și se despart milioane de cupluri, la orice etapă a relației, cu orice nivel de prosperitate. Banii – sunt hârtia de turnesol a relației. Ea arată nivelul de grijă, încredere și responsabilitate între bărbat și femeie. Nu poți fugi de asta. Dacă ați început o relație – lumile vostre financiare se ciocnesc.

Cine trebuie să plătească? Oare trebuie să fii independentă financiar? Aceste întrebări apar inevitabil. Problema distribuirii resurselor financiare într-un cuplu este la fel de veche precum lumea. Desigur, ne iubim unii pe alții. Însă la fel de mult iubim și banii. Și pe lângă asta, nu vrem să fim înșelați, să ne fie înșelate sentimentele și așteptările. Însă orice nu ați face, fără dăruire – nu veți putea construi relații armonioase.

Cele 7 reguli ale relațiilor financiare între bărbat și femeie

1. Bărbatul – este cel care întreține familia

El plătește pentru tot. Și asta nu este o pedeapsă, ci o zonă normală de responsabilitate masculină. Unele femei încearcă din toate puterile să suplinească în egală măsură cu bărbatul bugetul familiei. Iar apoi se întreabă, de ce el stă tot mai mult întins pe canapea și nu tinde nicăieri. Pentru că știe – orice gaură financiară o va umple femeia. Cu timpul îi va verifica și alte “capacități secrete”. Poate că ea este capabilă să mute singură dulapurile, în timp ce el merge la pescuit?

2. Utilizați schimbul

Să nu credeți că bărbatul trebuie să ofere totul, iar femeia doar să consume. Ea lucrează nu mai puțin, însă în sfera ei de influență. Oferă gingășie, iubire, frumusețe. O femeie cu adevărat înțeleaptă înțelege cât este de important să se dezvolte. Ea nu este un cățel de casă, care nu știe să-și organizeze ziua. Ea este cea care inspiră, este protectoarea căminului familial și amantă într-o singură persoană.

3. Uită de ”Fac singură”

Nu juca rolul soldatului Jane, care “nu plânge și nu vrea nimic”. Bărbații vor să fie utili, vor să ofere daruri, vor să-și asigure familia. Pentru ca potențialul bărbătesc să se dezvolte – femeia este pur și simplu obligată să pună problemele financiare pe umerii bărbatului. Dorințele ei – sunt ca și combustibilul pentru motorul lui.

4. Trebuie să poți cere

Bărbatul simte când în spatele unei cereri se ascunde falsitatea și lăcomia. Fără ultimatumuri și ton aspru, nepoliticos. Începe cu lucruri mici și crește treptat cererile. Indiferent ce ai cerut – un buchet de flori sau un diamant – mulțumește-i și bucură-te.

5. Încrederea – este baza solidă a relațiilor

Este de parcă ai sări de pe o stâncă înaltă și ești convins că vei fi prins. Încrederea – este convingerea fermă că vei fi susținut, nu vei fi judecat. Atunci nici secrete nu vor exista – cine și cât câștigă și sub care saltea sunt ascunse economiile.

6. Femeia nu oferă daruri scumpe

Totul este simplu. Nu este important prețul, ci atenția și emoțiile pe care le-a provocat darul. Nu cheltui prea mult pentru bărbat, pentru a corespunde statutului sau să te afirmi. Cadourile materiale scumpe sunt privilegiul bărbaților. Să cauți mai ieftin, să iei un credit sau împrumuți bani – este contraindicat.

7. Nu-ți concentra atenția pe venituri

În relație nu merită să puneți accent pe bani. Fericirea este în interiorul nostru. Chiar dacă zburați în paradis, veți lua cu voi goliciunea în interior. Trebuie să te simți bine alături de bărbatul tău în orice condiții. Atunci urcușurile și coborâșurile financiare nu te vor speria.

Țineți minte, relațiile financiare dintre bărbat și femeie se stabilesc încă de la prima întâlnire. Privește-ți îndeaproape partenerul și nu te grăbi să faci o faptă disperată. Să nu crezi că îl vei reeduca pe cel zgârcit. Și nu este vorba de nivelul de prosperitate: mai bine să împartă ultima bucățică de pâine, decât să țină strâns milioanele.

Dragostea nu se măsoară în cantitatea de bani, dragostea – este abilitatea de a oferi.