Harta coșurilor: de ce ai probleme cu ACNEEA în funcție de zonele în care apare:

Acneea este o mare bătaie de cap. Deși este un lucru destul de comun. Nu îți poate ruina doar aspectul, dar și dispoziția. Există o mulțime de factori care pot provoca acnee, iar unii dintre ei sunt în interiorul corpului tău. Unii dermatologi occidentali cred că acneea în anumite zone ale pielii faciale poate fi cauzată de o serie de posibile motive.

De exemplu, problemele hormonale duc adesea la erupții în zona maxilarului și a bărbiei. Studii recente au arătat, de asemenea, că sănătatea intestinului poate fi unul dintre motivele pentru acnee.

Iată care sunt principalele cauze ale acneei, în funcție de zonele în care apare pe fața ta. Citește mai departe și în funcție de zona cu probleme, află ce e de făcut.

Zona 1: Fruntea
Coșurile de pe frunte pot fi rezultatul unui stres major sau al unui program de somn inconsistent. Ele arată, de asemenea, că ai probleme digestive, cum ar fi o dietă bogată în alimente nesănătoase. Cealaltă posibilitate ține de probleme cu ficatul.

Zona 2: Maxilar și Bărbie

Acneea pe maxilar e aproape întotdeauna legată de problemele hormonale. Aceasta înseamnă că trebuie să verifici nivelurile hormonale. Aceste tipuri de pete pot fi rezultatul unui nivel excesiv de androgen (hormon masculin). Hormonul acneic este, de asemenea, tipic în timpul menstruației.

Zona 3: Marginile feței tale
Problemele hormonale pot fi, de asemenea, motivul pentru izbucniri de-a lungul părului și aproape de urechi. Cealaltă posibilă cauză a acestui tip de acnee poate fi înfundarea sau iritarea porilor. S-ar putea să dorești să verifici formula machiajului preferat, a produselor de îngrijirea pielii sau șamponul. Încercă să utilizezi produse de frumusețe naturale, organice pentru a vedea dacă există îmbunătățiri pe față.

Zona 4: Obrajii

Izbucnirile de pe obraji pot fi cauzate de un consum ridicat de zahăr. Încearcă să limitezi consumul zilnic de zahăr, inclusiv zahăr prelucrat. Acesta este doar un motiv pentru a trece la o dietă mai sănătoasă. Această zonă este de asemenea conectată la plămâni. Acneea pe obraji poate fi rezultatul unor probleme respiratorii.

Celălalt motiv posibil pentru apariția petelor este utilizarea telefonului. Ecranele telefonului conțin, de fapt, o mulțime de bacterii care se transferă pe fața ta atunci când vorbești la telefon. Nu uita să cureți ecranul cu șervețele dezinfectante din când în când.

Zona 5: Între sprâncene

Dacă apare între sprâncene, poate fi cauzată de probleme hepatice. Ficatul are multe funcții și joacă un rol important în sistemul digestiv și metabolism. Acneea dintre sprâncene înseamnă că dieta ta este nesănătoasă și constă în alimente grase.

Zona 6. Vârful și marginile nasului și a buzei superioare

Acneea de pe nas indică faptul că mănânci prea multe alimente picante, sărate și uleioase. Încercă să reduci cantitatea acestor tipuri de alimente. De asemenea, acordă o atenție mai mare sănătății inimii și tensiunii arteriale.

Acneea de deasupra buzei superioare și vârful nasului poate fi rezultatul problemelor inimii, splinei sau plămânilor. Acum, că știi toate secretele de cartografiere a acneei, poți vedea dacă corpul tău încearcă să îți spună că ceva nu merge bine.