Femeia era internată într-un spital de nebuni, dar într-o zi i-a dat doctorului un desen care l-a încremenit

Creierul uman reprezintă doar 2% din greutatea totală a corpului unui om. Un creier conține peste 86 de bilioane de celule nervoase, știm multe despre creier, dar necunoscutele s-ar putea să fie mult mai multe.

Susannah Cahalan avea 24 de ani când a fost internată într-un spital de boli nervoase, credea că e nebună, dar adevărul despre ea era și mai tragic.

Susannah muncea mult dar le avea pe toate: avea o slujbă nouă perfectă, avea un apartament, dar, dintr-o dată a început să se simtă ciudat. Credea că e de la oboseală, dar curând nu mai putea să lucreze, devenise paranoică și avea halucinații. Apoi a avut o criză asemănătoare celor pe care le au bolnavii de epilepsie, abia acum a devenit foarte agresivă cu cei din jur.

Medicii la care a fost dusă de către familie au început demersurile de a o interna într-un centru psihiatric, ei credeau că are o cădere nervoasă. dar înainte de a fi internată, Dr. Souhel Najjar a rugat-o pe Susannah să deseneze un ceas.

Ceea ce a desenat ea i-a arătat tot ce trebuia să știe: fata desenase toate cifrele pe partea dreptă, ceea ce indica o boală neurologică. Nu a trecut mult până când ea a fost diagnosticată cu encefalită anti-NMDA, o boală care se dezvoltă atunci când anticorpii produși de sistemul imun al organismului atacă creierul.

Boala afectează mai mult femeile (într-o proporție de 80%) și este de obicei asociată cu existența unei tumori care ajunge să se formeze din aceste cauze. Dacă ar fi fost lăsată netratată, Susannah ar fi intrat în comă și ar fi murit.

După ce a petrecut o lună în spital, acestă tânără s-a recuperat complet, și totul din cauza unui simplu desen și a unui medic foarte bun!