A pus bicarbonat de sodiu pe mobilă, ce s-a întâmplat după 5 minute

Orice român ar trebui să aibă în casă bicarbonat de sodiu. Este un element nelipsit dun bucătărie, care poate ajuta însă și cu numeroase întrebuințări casnice.

De exemplu, iată acest experiment făcut de o femeie, care a amestecat câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă. A pus soluția pe mobilă, apoi a așteptat câteva minute. A rămas mută atunci când a văzut rezultatul!

După ce a șters cu o cârpă curată mobilierul, femeia a observat că lemnul a rămas mult mai curat și că în urmă exista un miros proaspăt. Ce s-a întâmplat, de fapt? Este vorba despre o proprietate a bicarbonatului de sodiu, care te ajută să cureți rapid diverse suprafețe, nu doar cele din lemn. Poți presăra bicarbonat pe canapele și pe fotolii chiar și vei avea parte de un efect de curățare la fel de puternic.

Cu bicarbonatul de sodiu cureți și mucegaiul din casă
Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu are mai multe întrebuințări, care mai de care. Ajută și la alte treburi casnice, nu doar la curățarea mobilei. De exemplu, poți prepara chiar la tine acasă o soluție pentru a te scăpa de mucegaiul din casă.

Iată de ce ai nevoie:

  • bicarbonat de sodiu
  • apă călduţă
  • săpun lichid sau detergent de vase
  • puţin ulei de citrice
  • mentă sau rozmarin

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele până formezi o pastă, pe care o vei aplica apoi pe suprafețele unde s-a format mucegaiul. Așteaptă câteva minute, apoi șterge cu o hârtie.