Cele mai utile sfaturi pentru a-ți încălzi locuința și a plăti puțin la întreținere

A venit frigul în toată ţara, aşa că specialiştii vă sfătuiesc să nu uitaţi de revizia centralei termice şi de aerisirea caloriferelor. În plus, colegii noştri de la Neamţ vă prezintă câteva metode pentru a păstra căldura în locuinţă cât mai mult timp.

Ultimele nopti au fost de-a dreptul geroase in unele zone ale tarii, cu temperaturi negative de pana la minus 8 grade celsius. Oamenii si-au dat deja drumul la centralele termice, insa pentru o buna functionare pe timpul iernii, trebuie sa le faceti revizia. Este obligatorie odata la 2 ani si costa 100 de lei.

„Cum ne dam seama ca ceva este in enregula cu centrala noastra? Zgomotul puternic in centrala, incalzirea neuniforma a caloriferelor, diferenta mare de la rece la cald”, ne spune specialistul.

Cat despre calorifere, acestea trebuie pastrate deschise tot timpul anului.

„Majoritatea dupa inceheierea sezonului rece inchid caloriferele, ceea ce e total gresit indifferent de anotimp caloriferele trebuie sa ramna deschise , cu ele inchies, cu ele deschise nu se va face deloc economie la gaz 3cu cat sunt mai des inchise, cu atat vor aparea mai des probleme la centrala respectiva”, ne explica inginerii.

Exista cateva trucuri prin care putem mentine caldura mai mult timp . Aerisirea caloriferelor se face in fiecare toamna, inainte sa pornim centrala.

Doi soti pensionari au invatat demult secretul unei locuinte calduroase si se bucura de facturi mici. In primul rand, umbla la perdele si draperii in fiecare zi.

Speicalistii spun ca pozitionarea mobilei in casa are o importanta foarte mare, daca vrem sa fie cald in toate incaperile.

Geamurile, dar si usile trebuie sa fie bine inchise, ca sa nu se formeze current.

La toate aceste trucuri se adauga si mentinerea termostatului la o temperatura constanta, de preferat la 22 de grade celsius.

Cea mai ieftina centrala termica porneste de la 2000 de lei, iar cele de top, care „gandesc” singure temperatura optima din casa, ajung chiar si la 8000 de lei. E bine de stiut ca in perioada primavara-vara puteti sa gasiti preturi reduse la unele magazine care vand centrale termice.

Sursa: stirilekanald.ro