Au găsit o temniță veche de 2.300 de ani. Iată ce au găsit înăuntru

Arheologii turci au descoperit o temniță veche de 2.300 de ani, în provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei.

În timpul excavărilor arheologice din provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei, turcii au descoperit o temniță veche de mai mult de două milenii, folosită pentru tort.ri și pentru ex/cuții, relatează Mediafax, citând Hürriyet.

Ibrahim Yilmaz de la Universitatea Uludag, membru al echipei de arheologi, spune că scopul săpăturilor, parte a unui proiect inițiat de municipalitatea Bursa, este de a dezgropa zidurile fostului oraș și că restaurarea acestora va continua. Yilmaz spune că o mare parte din zidul de 3,4 kilometri a fost deja scoasă la suprafață au determinat locul în care se află porțile Taht-i Kale, Yer Kapi, Saltanat Kapisi, Kaplica Kapisi Zindan Kapi, prin care se făcea accesul în oraș.

Temnița a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare la poarta Zindan Kapi din cartierul Alacahirka. “Erau case aici, deasupra locului în care am săpat. Pentru că bănuiam că sunt temnițe, sau ruine ale temnițelor, dedesubt, am expropiat localnicii și am început excavarea. Am avut dreptate, în urma săpăturilor am descoperit ruinele temniței Bursa“, adaugă Yilmaz. “Construcția include camere de tort/ră, coridoare care fac legătură cu turnul și un puț care pare pătat de s/nge. Călăii surdo-muți dec/pit/u aici priz/nierii și le aruncau cap/tele în puț. Trupurile erau apoi înapoiate familiilor. Conform unor zvonuri însă, călăii vindeau răm/șițele vict/melor către familiile disperate“, spune Ibrahim Yilmaz.