Cum arată casa în care a locuit Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei s-a bucurat în ultimii ani de viață de aerul curat al munților din Piatra Neamț. Artista a locuit la o pensiune pe care o deține o prietenă de-a ei. A vrut să scape de agitația capitalei și s-a refugiat într-un loc liniștit și verde.

”Stau la o prietenă de-a mea foarte bună cu care m-am cunoscut în 1992 și de atunci am rămas prietene. Soțul meu s-a grăbit să plece și m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că eu sunt singură. Eu sunt cu el în permanență. Am rămas aici nu numai pentru că sunt niște oameni extraordinari, dar este și foarte frumos locul, foarte liniștit și îmi face plăcere să stau aici”, a declarat în urmă cu doi ani Draga Olteania Matei.

Grădina pensiunii în care a locuit Draga Olteanu Matei este ca un colț verde de rai. Actrița avea în curte un brad, pe care l-a crescut de când era doar un puiet. Împreună cu prietenii ei din pensiune, în fiecare iarnă obișnuia să îl împodobească.

De asemenea, Draga Olteanu Matei a mărturisit că deși este înconjurată de frumusețe în Piatra Neamț, îi lipsește Bucureștiul, oraș în care s-a născut și a copilărit.

”Bucureștiul este satul meu natal. Satul natal îl porți cu tine oriunde te-ai duce, așa cum îți porți țară, așa cum își porți nația”, spunea actrița.

Un alt colț de țară de care Draga Olteanu Matei își amintea cu drag, este Oltenia, chiar dacă perioada în care a locuit acolo a fost una tumultoasă.

”Prin 1944 ne-am refugiat în comuna Morunglav, județul Romanați, în timpul războiului. Acolo am stat la o familie de olteni, familia Petrescu și am locuit la ei cred că vreun an și ceva. M-am împrietenit cu copiii familiei și am învățat de la ei să vorbesc oltenește”, declarat Draga Olteanu.

Ani mai târziu, același grai oltenesc l-a întâlnit și la omul care avea să-i devină unul dintre cei mai buni prieteni, Amza Pellea. Tot Amza Pellea a fost și cel care a ales-o pe Draga Olteanu Matei pentru rolulul Vetei din ”Nea Mărin”.

”Pe Amza l-am cunoscut în primul an de facultate, la examenul de admitere. S-a întâmplat să rămânem corigenți amândoi, iar după ce am isprăvit facultatea am rămas cei mai buni prieteni”, spunea atunci marea actriță.