Casă tradițională in suprafață de 125 m² cu un interior modern

Cele mai interesante si speciale proiecte se nasc atunci cand circumstantele ne limitează posibilitatile si ne concentrăm să găsim cele mai optime solutii pentru un rezultat final.

Vă prezentăm o casă de vis mică, cochetă si cu costuri scăzute de achizitionare, proiectată in plan pe o formă dreptunghiulară ingustă ceea ce inseamnă că poate incăpea pe un teren cu dimensiuni mici .

Conceptul acestei locuinte este destinat unui cuplu tanar cu doi copii si se pretează nevoilor acestora, mai ales că inovatia vine din faptul că proiectul constructiei a fost gandit pe un parter de 84,4 mp, compact cu un acoperis inalt si mansarda cu o suprafată disponibilă de 40,7 mp.

PARTER  84,4 mp
1. Living-dining   37,7
2. Bucatarie      10,7
3. Vestibul   4,6
4. Spatiu tehnic   6,9
5. Baie    3,3
6. Garaj   21,2

MANSARDA 40,7 mp
1. Dormitor 11,9
2. Dormitor    11,5
3. Dormitor   6,0
4. Baie   6,9
5. Anexa  1,2
6. Hol   3,2

Parterul functional are un vestibul mic, o baie de serviciu, un salon mare deschis cu loc pentru servirea mesei si living, iar bucătăria dispusă lateral este inchisă. Din zona de zi sunt pozitionate scările către mansardă.

Tot pe nivelul parterului avem si un garaj cu spatiu tehnic, existand si varianta fără acesta. Zona de odihnă a mansardei are trei dormitoare, o baie spatioasă comună si o anexă.

Ansamblul este bine luminat, avand un perete tratat cu ferestre inalte si deschidere mare care dă acces intr-o terasă.

Interioarele si relatia dintre ele au fost bine gandite si amenajate cu scopul de a obtine un design modern, structurat pe finsaje fine care dau o notă elegantă spatiilor. Datorită suprafetei restranse s-a mers pe nuante deschise ale camerelor pentru a obtine senzatia de spatialitate.

Exteriorul a fost ales cat mai simplu in tonalitati neutre să pună in evidentă volumul. Fotografiile din interior au rolul de a va inspira.

Varianta “la cheie cu toate finisajele superioare incluse ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului si a mobilierului) poate fi  estimată la prețul de 72.875 euro, aproximativ 583 euro/mp .