Cum arata casa construita pe o stanca din desert

Casa despre care vrem sa va vorbim astazi a fost construita in desertul californian Mojave, iar pretul sau de vanzare a fost de 3 milioane de dolari. The Desert House, asa cum a fost intitulata, are un aspect excentric, complet iesit din tipare. Proiectul acestei locuinte a fost realizat de Kendrick Bangs Kellogg, un arhitect cunoscut pentru realizarile sale de pionierat, iar constructia a fost terminata dupa cinci ani.

Imaginile realizate de fotograful californian Lance Gerber ne prezinta aceasta proprietate spectaculoasa care se intinde pe o suprafata de 431 de metri, amplasata in jurul unor stanci adunate din desertul Mojave, rocile fiind elementul central atat in exterior, cat si in interiorul cladirii.

In ceea ce priveste impartirea, casa are trei dormitoare si trei bai, cu interioare minimaliste care par inspirate de un film SF. Zona in care se serveste masa are o roca imensa langa o scara din piatra, care pare ca s-a oprit acolo, dupa ce a venit la vale, pe trepte.

Acum in varsta de 84 de ani, Bangs Kellogg a proiectat casa pentru pictorul Bev Doolittle si sotia lui, Jay, cautand s-o intregreze intr-un mediu natural, astfel ca a folosit ca materiale de constructie piatra, betonul, otelul, sticla si cuprul. Vila exclusivista are un teren de patru hectare si un drum privat care duce pana la usa.

Cumparatorii casei de piatra sunt Kristopher Dukes, designer de interior, si Matthew Jacobson, un director al companiei Facebook, din Manhattan Beach, care au declarat ca au cumparat-o din dorinta de a o pastra ca o lucrare de arta si ca nu intentioneaza sa locuiasca permanent acolo.

Iata cum arata casa construita pe o stanca din desert: