Ingredientul care te scapă de grăsimea de pe faianță și mobilă

Incredientul din bucătărie care te ajută la curățenie
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar curățenia de sezon trebuie să-și facă loc. Poți să scapi rapid de grăsimea de pe faianța din apropierea aragazului sau de petele de pe mobilă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Cu toții urâm ca atunci când gătim să sară ulei, mulți nu-l observă imediat și acesta ajunge să se întărească și să fie greu de curățat. De asemenea, cu ajutorul acestuia poți să îndepărtezi murdăria și petele de pe mobila din toată locuința. Soluția e una foarte simplă! Trebuie să amesteci bicarbonat cu apă și detergent de vase și să freci bine locurile pe care le ai de curățat. Amestecă bine cele trei ingrediente, ia o lavetă și aplică totul pe zonele dorite, freacă bine suprafața și mai apoi șterge totul cu apă.

De ce ai nevoie pentru soluție?

  • 1 lingură cu bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de lingură cu detergent de vase
  • o jumătate de lingură cu apă

Alte 6 modalități în care să te folosești de acest ingredient la curățenie

1. Argintul
Ia un recient şi acoperă-l cu folie de aluminiu. Umple cu apă caldă şi adaugă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Lasă obiectele de argint în acest amestec timp de jumătate de oră, apoi clătiţi-le şi ştergeţi-le cu o cârpă moale.

2. Salteaua
Se amestecă o măsură de vodcă şi trei de apă şi se pulverizează amestecul pe saltea. Este un puternic dezinfectant care va distruge majoritatea bacteriilor.

3. Cuptorul cu microunde
Taie câteva lămâi pe jumătate, pune-le într-un pahar cu apă şi lasă-l în cuptorul cu microunde până apa începe să fiarbă. Se ţine timp de un minut, după care murdăria se va îndepărta mult mai rapid!

4. Petele de grăsime
Freacă o bucată de cretă peste petele de grăsime de pe pereţi, lasă-l timp de câteva minute şi apoi şterge cu o cârpă umedă.

5. Pantofi umezi
Ca să o usuci mai repede, umple-ţi încălţămintea cu pagini de ziar mototolite.

6. Păr de animale
Pune-ţi o pereche de mănuşi obişnuite de cauciuc şi introdu mâinile în apă. Imediat apoi, treci cu mâinile pe suprafeţele acoperite cu păr de animal şi totul se va lipi de mănuşi. Pentru a scăpa de părul de pe un covor, puteţi încerca un răzuitor pentru ştergerea ferestrelor, vei fi uimită de rezultate!