Cum să păstrezi perdelele albe mai mult timp

Acest ingredient, bicarbonatul de sodiu, utilizat în bucătărie are efecte uimitoare și atunci când vine vorba de curățenie. Mai mult, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit inclusiv pentru a spăla perdelele. Astfel, vei avea perdele albe mai mult timp.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să-ți păstrezi perdelele albe mai mult timp
Dacă ai perdele albe, atunci probabil știi cât de pretențioase și cât de greu de întreținut sunt, deoarece acestea se îngălbenesc în timp de la fumul de țigară, de la praf sau de la detergenții pe bază de înălbitor. Pe lângă faptul că poate curăța albiturile, bicarbonatul de sodiu îmbunătățește aspectul coloratelor și elimină mirosurile neplăcute, fără însă a deteriora rufele.

Perdelele din bumbac se pot spăla atât manual cât și la mașina de spălat, la program de lână, cu stors minim. În ambele cazuri poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a le reda culoarea inițială. Perdelel din in se pală doar manual, cu apă călduță și bicarbonat de sodiu, fără să le stroci sau să le răsucești, apoi se clătesc și se lasă la uscat. Dacă perdelele sunt din polyester, atunci le poți spăla și la mână și la mașină cu apă calduță și câteva linguri de bicarbonat de sodiu.

În plus, utilizând bicarbonat de sodiu pentru a spăla rufele, protejezi mediul înconjurător. Detergenții obișnuiți conțin ingrediente agresive, care sunt nocive pentru planetă. Bicarbonatul de sodiu albește rufele fără a produce poluare.
Astfel, pentru a păstra perdelel albe cât mai mult timp, tot ce trebuie să faci este să le speli cu bicarbonat de sodiu. Scoate inelele metalice sau cârligele din plastic de la perdele, pune-le în mașina de spălat și adaugă 500 g de bicarbonat de sodiu. Efectul este uimitor. Însă, nu toate perdelele pot fi spălate la mașina de spălat, depinde de materialul din care sunt confecționate.