Bill si Melinda Gates anunta divortul dupa un lung mariaj

Bill si Melinda Gates, care conduc impreuna Fundatia Bill si Melinda Gates, cea mai mare fundatie filantropica privata din lume, au anuntat luni ca vor divorta dupa 27 de ani de casatorie.

Cofondatorul Microsoft a facut anuntul pe Twitter:

“Dupa multa gandire si multa munca in relatia noastra, am luat decizia de a pune capat casatoriei. Nu mai credem ca putem creste impreuna ca un cuplu in urmatoarea faza a vietii noastre. Cerem spatiu si intimitate pentru familia noastra, pe masura ce incepem sa navigam in aceasta noua viata. In ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili si am construit o fundatie ce functioneaza in intreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor sa duca o viata sanatoasa si productiva. Continuam sa impartasim credinta in aceasta misiune si vom continua sa lucram impreuna in cadrul fundatiilor, dar nu mai credem ca putem creste impreuna ca un cuplu in urmatoarea faza a vietii noastre”

Fostul cuplu va continua sa lucreze impreuna la fundatia lor care „functioneaza in toata lumea pentru a permite tuturor oamenilor sa duca o viata sanatoasa si productiva”.

Bill Gates a renuntat la Microsoft in 2020 pentru a se concentra asupra Fundatiei Gates in timpul pandemiei de coronavirus.

Se estimeaza ca Bill Gates are o avere de peste 130 de miliarde de dolari .

Bill si Melinda Gates s-au intalnit la Microsoft in 1987, la scurt timp dupa ce Melinda a inceput sa lucreze acolo ca manager de productie, iar cei doi s-au casatorit sapte ani mai tarziu, in 1994 . Bill Gates a devenit cel mai tanar miliardar din lume.

Cuplul a fondat organizatia caritabila in 2000, care lucreaza pentru a imbunatati sanatatea globala si a crea sanse egale pentru oamenii din intreaga lume. Gates a renuntat la functia de CEO Microsoft in 2008 pentru a se concentra asupra fundatiei. Fundatia Gates a donat 1,75 miliarde de dolari pe parcursul a doi ani pentru ajutoare in pandemia Covid-19, in 2020. In ianuarie 2021, Bill si Melinda Gates au donat peste 29 de miliarde de dolari unor cauze filantropice.