O recunoști? Domnișoara din imagine este foarte cunoscută acum

Nu multă lume știe cum arăta actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în tinerețe, dar și faptul că inițial a fost membră PRM. Aceasta s-a înscris în primul partid politic pe când era elevă în clasa a zecea. După numai trei ani ea a devenit lidera Organizației de Tineret România Mare Dolj. Chiar dacă a devenit deputat PRM la vârsta de 25 de ani, mai apoi a trecut în tabăra social-democraților.

Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, este în politică de foarte mulți ani. Aceasta s-a înscris în primul partid politic la doar 16 ani, când încă era elevă de liceu.

Primii pași în politică
Acum, Lia Olguța Vasilescu are 44 de ani și are trecută în portofoliu funcția de ministru al Muncii, dar și de primar al Craiovei, unde a fost lider administrativ timp de cinci ani, până în 2017, când a trebuie să își dea demisia pentru a face parte din Guvern. Chiar dacă acum face parte din Partidul Social Democrat, prima dată când a intrat în politică, Lia Olguța Vasilescu a ales PRM. După numai trei ani aceasta a devenit liderul Organizației de Tineret România Mare Dolj.

Apoi, ea a terminat cursurile Facultății de Litere şi Istorie din Craiova, unde a studiat specializarea română-italiană. După aceea, deși ea era în același timp și politician, a decis să urmeze calea jurnalismului. S-a angajat la cotidianul local, numit „Cuvântul Libertăţii”.

După doar un an pe postul de redactor, ea a fost nominalizată de Corneliu Vadim Tudor pentru un loc în Camera Deputaților. Astfel, în anul 2000, Lia Olguța Vasilescu a fost promovată de șeful Partidului România Mare pentru a deveni deputat. Ea avea doar 25 de ani când a primit această oportunitate. Ajunsă la București, Lia Olguța Vasilescu s-a făcut remarcată și mai mult decât atât, primind și o poreclă: Karatista. Aceasta practicase anterior artele marțiale și are centura neagră.

„Nu lovesc decât atunci când sunt provocată. La antrenamente luptam doar cu băieţii, centuri negre ca şi mine. Nu-mi place să mă antrenez cu femei. Nu mă ajută cu nimic pentru vreo simulare de stradă”, povestea Olguța Vasilescu despre pasiunea sa.

Lia Olguța Vasilescu are la activ două mariaje. Aceasta s-a căsătorit, în noiembrie 2002, cu Ovidiu Wlassopol. Pe atunci, Lia Olguța Vasilescu era deputat PRM, iar Wlassopol era reporter la Pro TV. Cei doi au împreună un băiat, Robert Ștefan, născut în 2009, care poartă numele de familie al mamei. În 2016, Lia și Ovidiu au divorțat. Cu toate acestea, în februarie 2019, Lia Olguța Vasilescu și vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, s-au căsătorit la Craiova. Cei doi au făcut o nuntă mare, cu 500 de invitați, în Dolj. În altă ordine de idei, diferențele sunt uriașe față de cum arăta Lia Olguța Vasilescu în tinerețe.