Cât a ajuns să coste un fir de trandafir în prima zi de școală? Câți bani scot părinții din buzunare pentru flori

E forfotă mare pe lângă florării, la început de an școlar 2021-2022! Cei aproape 3 milioane de elevi din România se întorc astăzi în bănci, iar revederea cu doamna învățătoare sau doamna dirigintă este cel mai bun prilej pentru a le oferi acestora clasicul buchet de flori! Însă au fost și părinți care au vrut să scape de orice grijă în prima zi de școală, așa că au făcut comenzi de buchete online, în avans!

Pentru prima zi de şcoală, florăriile au pregătit aranjamente speciale, însă au avut oferte și pentru cei care au vrut să ofere doar o floare!

Printre aranjamentele cum ar fi buchetele de flori aşezate într-un ghiveci sau în cutie, iată că toți florarii au știu să ofere clienților săi din prima zi de școală cele mai bune.

Cele mai căutate flori în această perioadă rămân în continuare trandafirii, crinii, dar şi plantele de apartament.
În această perioadă, vânzările de flori la unii comercianți de flori au crescut cu 20%, mai ales în florăriile din marile orașe.

La florăriile din Capitală, în prima zi de școală, un fir de trandafiri costă 6 lei. Când vine vorba de buchete, prețul unui aranjament pornește de la prețul de 25 de lei și poate atinge 45 de lei. Pentru aranjamente florale mai complexe, prețul unui astfel de aranjament este de 70 de lei.

De exemplu, un buchet cu 3 trandafiri roșii costă 25 de lei la o florărie de lângă o școală din București. Un aranjament tot cu 3 trandafiri roșii, însă într-o cutie, la care se adaugă un fir de flori albe, ajunge să coste 30 de lei!

Un aranjament ceva mai complex, cu trandafiri roșii și rose, dar și cu crizsanteme, tot la cutie, costă și 45 de lei la o florărie de lângă o școală prestigioasă din București.

Au fost părinți care au optat și pentru comenzi de buchete online, ca să scape de cozile de la florării din prima zi de școală! Însă aici prețurile variază de la 89 de lei pentru un buchet de trandafiri mici și pot ajunge până la peste 300-400 de lei, pentru buchete cu peste 30 de fire.

O combinație simplă de nuanțe de albși galben, dar surprinzatoare, propusă de o florărie online, care aduc lumina si bucurie fiecarei incaperi este compusa din: 2 alstroemeria, 2 spray roses, 2 hypericum, 1 solidago si cutie. Buchetul la cutie costă 89 de lei, fără transport.