Ce meserii au părinții Dianei Șoșoacă? Acum se înțelege tot!

Ce meserii au părinţii Dianei Șoșoacă? Cu siguranţă aceasta este întrebarea la care mulţi romani aşteaptă un răspuns, mai ales după ce în ultima perioadă Diana Șoșoacă a devenit unul dintre cei mai controversaţi politicieni români. Se pare că senatoarea se trage dintr-o familie bună, de intelectuali.

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă este nepoata unui erou din cel De-al Doilea Ră.zboi Mondial.

Ce meserii au părinţii Dianei Șoșoacă?

Senatoarea este fiică de medic ginecolog şi nepoata unui erou din Al Doilea Răz.boi Mondial. Se pare că Diana Iovanovici Șoșoacă, aşa cum îi este numele ei întreg, poartă în vede sâ.nge macedonean. Aceasta are origini în Skopie, Macedonia, acolo unde i s-au născut bunicii din partea tatălui.

”Iovanovici este numele meu de faţă. Sunt macedoneanca din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin. Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Sosoaca este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi. Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat sosocheaza. Mă bucur din suflet că am reuşit să mai introduc un termen în dicţionarul roman. Noi avem în familie, ca să zic aşa, eroi. Bunicul meu a lu.ptat în al Doilea Ră.zboi Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit tara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a lu.ptat împotriva regimului co.munist”, a povestit senatoarea în emisiunea „Interviurile lui Carstoiu”.

Din partea mamei, senatoarea AUR a venit cu un bagaj impresionat. Aceasta este un renumit medic ginecolog, care a militat pentru ţara şi pentru popor, aşa cum spune chiar Diana Șoșoacă, scrie ciao.ro.

”Mamă, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru ţara şi pentru popor.”, a mai povestit Diana.

Un lucru controversat este faptul că, pe lângă carieră în medicină, doamna doctor Alice Florescu Bleotu este specialistă în ezoterism. Un domeniu care intră în conflict cu cel pe care, l-a început de carieră publică, fiica sa l-a sprijinit în instanţă. În plus, o disciplină care intră în conflict direct cu învăţările Bisericii Ortodoxe, promovate intens de AUR.

”Diana îmi seamănă. În anumite privinţe mă depăşeşte. Ştii tu proverbul: „Capra sare masă, iada sare casă!”. În sensul pozitiv al afirmaţiei, desigur! Apreciez curajul ei de a spune lucrurilor pe nume, deşi trăim într-o societate mai mult ipocrită. Este extrem de responsabilă, iar profesional performeaza prin elocinţa, elocventa şi demnitate. Vezi tu, pare că mă laud, dar toţi cei ce o cunosc pot afirma acest lucru”, spune Alice Florescu Bleotu despre fiica ei.

Șoșoacă a fost căsătorită de 3 ori
Diana Șoșoacă a fost căsătorită de trei ori până acum, iar numele actual este provenit de la cel de-al treilea soţ, Dumitru – Silvestru Șoșoacă. Acesta este angajat la o firmă care se ocupă cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Chiar dacă se declară o soţie fericită, conflictele din căminul ei pornesc, în principal, de la pornirile de multe ori extremiste ale senatoarei.

”El nu a fost de acord că eu să merg foarte departe cu religia pentru că o să fiu caracterizată la un moment dat ca habotnica sau vor spune la un moment dat că am jucat teatru. Eu i-am spus ”îmi pare rău, este crezul meu, eu voi merge mai departe să apar drepturile credincioşilor.”, a declarat Diana Șoșoacă.

Se pare că primele două căsnicii s-au terminat din cauza personalităţii extrem de puternice pe care avocata o are, ir acest lucru este confirmat chiar de ea.

”Nu ştiu ce să zic, sunt destul de insuportabilă, un om foarte autoritar. Îmi place corectitudinea, detest minciună, sunt om care dau foarte multe şanse. Dar când nu se mai poate, eu cred că e mai bine să te desparţi când încă mai poţi vedea o relaţie amicală pentru copii decât să mergi mai departe să se ajungă la abuzuri fizice şi psihice!”, spunea senatoarea.

Ce nu se ştie despre ea, este că aceasta, înainte de a face legea în România, a încercat să schimbe legile din Canada. Șoșoacă a fost pe punctul să se angajeze la Ministerul Justiţiei din Canada.

”Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de dor. În Canada am fost la prietena mea. Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat. Chiar lucram atunci în Departamentul de Comerţ Exterior, unde fusese schimbarea aceea, când câştigase PDL-ul. Eu eram pe cabinetul ministrului. Şi am plecat un timp pentru că erau acele discuţii cine rămâne, cine nu rămâne. Eu oricum aveam profesia mea de avocat, nu mă interesa. Nu am vrut să particip la acele discuţii interminabile şi mi-am luat un concediu fără plată şi am plecat o lună şi jumătate la prietena mea în Canada”, a povestit Șoșoacă.