Oana Lis: ”Credeam că e normal ceea ce mi se întâmplă”

Chiar dacă astăzi este mai mereu cu zâmbetul pe buze și a devenit și psiholog, încercând să îi ajute și pe alții cu traumele prin care trec sau au trecut, Oana Lis a avut o copilărie de-a dreptul grea. Partenera de viață a lui Viorel Lis a mărturisit cu lacrimi în ochi, în cadrul unei emisiuni TV, că a fost vio.l.ată chiar de către tatăl ei, doi ani la rând.

Oana Lis a povestit că acum este o femeie extrem de împlinită și fericită alături de partenerul ei de viață, însă viața nu a fost atât de blândă cu ea în copilărie. A fost abu.zată de atât de multe ori, încât a considerat că ceea ce i se întâmpla era perfect normal.

Odată cu trecerea timpului, Oana Lis și-a dat seama că în copilărie a avut parte de mai multe traume care au marcat-o pe viață. Timp de doi ani la rând, a fost vi.o.lată de către tatăl ei, cel care ar fi trebuit să o protejeze și să o iubească necondiționat.

În loc de soră mai mare, a devenit ca o mamă pentru fratele ei. A început să gătească și să facă toate treburile casnice. În tot acest timp, de fiecare dată când și-ar fi dorit să povestească cuiva tot ce se întâmplă, se lovea iminent de un refuz, deoarece nimeni nu o credea.

Tatăl Oanei Lis a stat după gratii timp de șapte ani, pentru tent.ativă de o.m.or. Blondina a mai mărturisit că tatăl ei a avut și probleme destul de mari cu alcoolul, însă nimeni nu a acționat și nu a salvat-o pe atunci din mâinile lui.

”Orice i-aș fi spus, nu aș fi putut rezista. Îmi era foarte frică. Uneori mă învinovățeam și pe mine. Psihologii spun că atunci îngheți. Fugi sau at.aci. Cei din familia mea nu mă cred. Atunci nu am vorbit despre asta, pentru că el mă șantaja”, a povestit Oana Lis.

Mai mult decât atât, partenera de viață a lui Viorel Lis a mărturisit că, de fiecare dată când îi spunea tatălui ei că dorește să povestească despre toate abuz.urile se.xu.ale la care el o supunea, acesta o ame.nința că își pune ca.păt zilelor, deoarece nu avea de gând să stea din nou în spatele gratiilor.

”El făcuse pu.șcărie șapte ani, tenta.tivă de o.m.or și mă amenința că își pune capăt zilelor. Nu voia să facă pușcărie iar. Vi.ol.atorii au un limbaj care te bagă într-o stare că așa e normal. Credeam că e normal ceea ce mi se întâmplă”, a adăugat Oana Lis.

Din cauza traum.elor prin care a trecut, Oana Lis a avut mari probleme în adolescență în ceea ce privește dragostea. Nu a putut avea parte așa cum se cuvine de primul sărut sau de primul iubit.