Îl mai recunoști? Așa a ajuns să arate Tudor Gheorghe:

În prima lună a anului 2021, Georgeta Luchian Tudor, soţia lui Tudor Gheorghe, pierdea lupta cu corona/virusul. După o căsnicie întinsă pe 56 de ani, artistul intra într-o nouă etapă a vieţii, una copleşitor de dureroasă.

Tudor Gheorghe soţie. La un an de la dispariţia soţiei, maestrul Tudor Gheorghe nu s-a obişnuit încă cu lipsa ei. Georgeta, actriţă a Teatrului Național ”Marin Sorescu” , avea 86 de ani când a plecat în lumea cea fără durere şi întristare.

Zilele acestea, artistul a postat un mesaj emoţionant pe Facebook în memoria soţiei sale.

„Acum un an treceam prin cea mai tristă perioadă din viața mea. Doamna Tudor se stingea la ATI după 20 de zile de luptă cu Sa.rs C.ov-2. Ne-a luat multe luni să ne revenim. Voi mai zâmbi ? Desigur, dar rămășițele acestor zile și nopți vor rămâne agățate de sufletul meu. Mereu”, a scris maestrul, pe pagina sa de Facebook.

Între cei doi a fost o diferenţă de vârstă de 11 ani, dar acest lucru nu a stat absolut deloc în calea fericirii lor.

”Ea mi-a fost un sprijin absolut. Ea s-a sacrificat într-un fel, deşi era o foarte bună actriţă. Ea s-a sacrificat, punându-se practic în slujba mea”, declara Tudor Gheorghe, cu lacrimi în ochi, la șase luni de la dispariţia soţiei.

Cei doi s-au cunoscut în anul 1966 la Teatrul Naţional din Craiova. S-au căsătorit opt ani mai târziu, fiind cununaţi de regretatul Adrian Păunescu. La nuntă, Adrian Păunescu i-a adus-o pe Maria Dragomiroiu, care, la acea vreme, era doar o copilă. Maestrul a fost peste măsură de impresionat de vocea ei şi i-a prezis că va ajunge un mare nume.

„Adrian m-a cununat şi, conform obiceiului, a trebuit să mă duc să-mi iau naşul cu lăutarii. În primul rând că, la nuntă la mine, am adus lăutari din Gorj. Spre supărarea lăutarilor din Dolj. A început un dialog între ei. Nu spun că şi naşul a venit cu Cenaclul Flacăra.

Şi m-am pomenit că a venit cu o fătucă elevă prin clasa a 10-a, a 11-a, nu mai ştiu exact, o chema Maria Dragomiroiu. Era elevă pe atunci şi a cântat ea cu lăutarii şi mi-a plăcut atât de mult, încât i-am zis: Băi, fata mea, tu o să faci carieră„, a rememorat artistul, la emisiunea „Legendele”, moderată de Dan Negru.

Artistul nu a scăpat nici el de infecţia cu coron.avirus. Din fericire, a avut mult mai mult noroc decât soţia lui şi a dezvoltat o formă uşoară a bolii. Şi asta deşi, la acel moment, nu era va.ccinat. Maestrul Tudor Gheorghe și-a manifestat în repetate rânduri nemulțumirea în legătură cu modul în care autoritățile au gestionat pan.demia.

„Pe cei curați i-a făcut mai curați, pe cei murdari i-a murdărit și mai tare. Adică faptul că am rămas pe frică, teamă care este încurajată și de dialogurile astea absolut ciudate de multe ori pe canalele de televiziune.

Aici este pericolul! Sunt oameni formatori de opinie și atunci când doi oameni cunoscuți, în care lumea crede, au început să se certe între ei pe această temă că injecția face rău, că vacc.inarea nu aduce decât nenorocire, iar altul spune sunteți proști, nu numai așa putem scăpa.

Eu am trecut prin boală și după o lună și jumătate mi-am făcut amândouă dozele și am știut de ce le fac. Am crezut că este bine și cred în continuare”, a spus Tudor Gheorghe, la Antena 3.