Ce se întâmplă cu tichetele de masă în 2022. Toți românii trebuie să știe de noua schimbare

Anul 2022 vine cu noi schimbari și în ceea ce privesc tichetele de masă. Toții românii trebuie să știe de noua lege care a intrat în vigoare referitoare la aceste beneficii.

De la 1 februarie a intrat în vigoare o nouă lege în ceea ce privesc tichetele. Astfel, tichetele de masă, voucherele de vacanță, tichetele cadou sau cele culturare și de creșă vor fi emise doar în format electronic.

De acum înainte ele nu vor mai fi emise în format tipărit, ca până acum, cu excepția celor deja emise până la data de 31 ianuarie 2022, care rămân valabile până la expirare.

Această schimbare a fost decisă la finalul lunii decembrie a anului trecut în cadrul unei ordonanțe de urgență.

Totodată, o altă schimbare a avut loc în ceea ce privesc tichetele. De acum înainte tichetele pt fi oferite doar proprilor salariați și nu altor persoane, așa cum se obișnuia până acum.

Înainte de a fi dată noua lege, tichetele cadou puteau fi acordate, pe lângă angajați, și altor beneficiari precum cei care participau la campanii de marketing, studiul de piață sau pentru protocol și cheltuieli de reclamă și publicitate.

Acum legea s-a schimbat, iar angajatorii care nu o vor respecta vor risca amenzi uriașe cu până la 35.000 de lei.

Românii sunt foarte mulțumiți de tichetele de masă și cele cadou oferite, iar aceștia susțin că preferă să fie incluse în pachetul salarial oferit de către angajatori atunci când decid să meargă la un loc de muncă.