Care e planul secret al Elenei Udrea? A primit o nouă amânare privind extrădarea în România

Elena Udrea ar fi trebuit să afle astăzi dacă va fi extrădată de magistrații bulgari înapoi în România. Procesul a început la Sofia la ora 14:00. În primă instanță judecătorii au decis ca Elena Udrea să fie trimisă în România pentru a-și executa decizia de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea s-a prezentat alături de un singur avocat la procesul de la Curtea de Apel din Sofia unde a solicitat amânarea procesului în așteptarea unor documente, inclusiv din România.

Conform unor surse, ce de-a doua avocată a Elenei Udrea, din Blagoevgrad, a făcut accident în această dimineaţă şi nu a putut ajunge la instanţă cu documentele necesare, acesta fiind motivul pentru care apărarea a solicitat o amânare.

Judecătorii bulgari au stabilit pentru 18 mai, ora 13:00, noul termen de judecată. În data de 16 mai se judecă în România recursul în casație la ICCJ. În urmă cu o lună şi jumătate, fostul ministru al Turismului din România a invocat în faţa magistraților bulgari recursul în casaţie depus în România în anul 2018, invocând că decizia ICCJ nu este una definitivă. Solicitarea de recurs în casaţie a fost depusă în 2018, atunci când s-a dat prima dată pronunţarea în dosarul „Gala Bute” .

Elena Udrea a solicitat azil politic în Grecia
Elena Udrea a cerut azil politic în Grecia şi permis de ședere în Bulgaria, unde şi-a închiriat o casă pe un termen destul de lung.

Acest termen ar fi trebuit să fie judecat în urmă cu o săptămână, dar fostul ministru al Turismului a reuşit să obţină o amânare, pe motiv că apărătorii ei nu au putut ajunge la proces.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a explicat care este procedura în privinţa extrădării Elenei Udrea. „Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a declarat Lucian Bode, la Palatul Parlamentului.

Din momentul în care va fi predată autorităţilor din România, cel mai probabil terestru, pentru că suntem aproape de graniţa cu Bulgaria, Elena Udrea va fi încarcerată la penitenciarul de femei Târgşor, acolo unde va petrece trei săptămâni în carantină, în regim închis. Pedeapsa acesteia este mai mare de trei ani.