Bill Gates a prezis valul de infecții cu variola maimuței. Ce spunea magnatul american în urmă cu şase luni

În urmă cu doar câteva luni, Bill Gates ar fi prezis valul de infecții cu variola maimuței. Ce a spus magnatul la momentul respectiv?

Boala numită variola maimuței a generat alertă în toată Europa, mai ales de când au început să fie confirmate mai multe cazuri, iar altele sunt suspectate. Ei bine, de precizat este că, în urmă cu șase luni, Bill Gates ar fi prezis valul de infecții cu variola maimuței, dat fiind faptul că, la momentul respectiv, magnatul american ridica problema teoretică a unui atac bioterorist cu o presupusă variolă.

În urmă cu șase luni, în cadrul unui interviu, Bill Gates a oferit o serie de declarații șocante despre o presupusă variolă. Magnatul american a vorbit despre un atac bioterorist cu această variolă, iar bărbatul a mai precizat că sunt epidemii care apar din cauze naturale, dar există și epidemii provocate de bioterorism, care ar putea fi mult mai grave decât ceea ce este experimentat în prezent.

De asemenea, Bill Gates a mai vorbit și despre o carte pe care speră că o va putea scrie în următorii cinci ani, intitulată ”Suntem gata pentru următoarea pandemie”.

„Sper ca în următorii 5 ani să pot să scriu o carte intitulată ‘Suntem gata pentru următoarea pandemie’, dar va fi nevoie probabil de aproximativ un miliard pe an pentru un Task Force la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, cea care realizează supravegherea (bolilor, n.red.) și ceea ce eu numesc „joaca de-a germenii”, unde te pregătești. Spui ‘Ok, dacă un atac bioterorist ar duce variolă în 10 aeroporturi?’. Știi, cum ar reacționa planeta la așa ceva? Sunt epidemii care apar din cauze naturale și există epidemii provocate de bioterorism care ar putea fi mult mai grave decât ce experimentăm azi”, spunea Gates într-un interviu.

De precizat este că, până în acest moment au fost raportate 23 de cazuri confirmate în Portugalia, iar în Spania numărul infectărilor a ajuns la 21.

Potrivit oamenilor de știință, aceștia nu se așteaptă ca focarul să evolueze într-o pan.demie ca aceea de CO.VID-19, dat fiind faptul că virusul nu se răspândește la fel de ușor precum S.ARS-C.OV-2.

Mai mult decât atât, medicii au transmis că această infecție virală este, de obicei, ușoară, iar simptomele sunt febră, dureri de cap și erupții cutanate.