Lovitură pentru Zelenski! De asta îi era frică cel mai tare

În cea de-a 120 -a zi a răz.boiului, tensiunile continuă. Ofensiva rușilor se intensifică.

Miliția susținută de Moscova din autoproclamata Republică Populară Luhansk (RPL) a declarat că forțele rusești au încercuit trupele ucrainene la sud de Lîsîceansk, potrivit agenției de presă de stat rusești TASS.

LPR a declara că aproximativ 1.300 de soldați ucraineni și „mercenari străini” au căzut într-un „cerc strâns” al forțelor rusești în zona Hirske și Zolote, situată la sud de Lîsîceansk, relatează TASS.

TASS a citat, de asemenea, o sursă din RPL care a declarat că forțele sale au cucerit satul Volcheyarovka, la aproximativ 12 km sud-vest de Lîsîceansk.

Ucrainenii spun că rușii din Zaporojie nu mai vor să lupte
Direcția principală de informații a Ucrainei a raportat că soldații ruși din orașul Tokmak aflat în regiunea Zaporojie și ocupat de ruși apelează la medicii ucraineni locali pentru a le elibera certificate care să susțină incapacitatea medicală de a continua serviciul militar, potrivit Digi24.ro.

Primul lot de 14 transportoare blindate M113AS4 australiene donate Ucrainei este deja pe drum, a declarat joi ambasadorul Australiei la Kiev.

„Australia s-a angajat să acorde asistență militară în valoare de peste 196 de milioane de dolari Ucrainei, pentru a sprijini armata ucraineană să contracareze invazia ilegală a Rusiei”, a scris joi pe Twitter ambasadorul Bruce Edwards.