40 de ani este o vârstă minunată. Ești inteligentă, matură și nu te mai îngrijorează lucrurile mici. Dar, cu această vârstă, apar și unele schimbări în ceea ce privește sănătatea și corpul tău, pentru care s-ar putea să nu fii pregătit.
Iată câteva sfaturi utile în ceea ce privește alimentația, după 40 de ani:
1. Dă-i metabolismului un impuls
Metabolismul este un proces al oricărei reacții chimice din organism. Există mai multe motive pentru care unii oameni au un metabolism mai lent și, din păcate, vârsta este unul dintre principalii vinovați. Dar nu îți face griji, există anumite moduri în care îți poți stimula metabolismul și mâncarea este esențială. Asigură-te că mănânci de multe ori și nu renunți niciodată la mese. Pentru a obține rezultate mai bune, adaugă mai multe proteine în dieta ta. Acestea te vor ajuta să îți menții masa musculară și să nu mănânci prea mult.
2. Alege pâine integrală
Există două tipuri principale de cereale: integrale și rafinate. Integral înseamnă că boabele sunt fie prezente în forma lor originală, fie au fost măcinate fără îndepărtarea oricărei părți a semințelor. Cerealele integrale reprezintă o sursă importantă de vitamina B, potasiu, magneziu și fibre, care te ajută digestia și reduc riscul de apariție a problemelor cardiace, a obezității și a diabetului.
3. Mănâncă migdalele
Migdalele sunt de fapt considerate fructe. Un fruct bogat în grăsimi, bogat în carbohidrați și are un număr mare de substanțe nutritive. Migdalele conțin antioxidanți care protejează celulele, pot scădea nivelul colesterolului rău și pot ajuta cu diabetul de tip II. Sunt considerate a fi foarte bune pentru inima ta. Dar ai grijă să nu exagerezi în ceea ce privește cantitatea, pentru că e nevoie doar de puține pentru a lua toate beneficiile.
4. Lintea e un aliment cu multe beneficii
Lintea e o excelentă sursă de fibre și vitamina B9, care este de asemenea cunoscută sub numele de acid folic. Consumul de linte te poate ajuta să reduci nivelul colesterolului rău, scăzând riscul de apariție a problemelor cardiace, diabetului și obezității. Un mineral numit seleniu, care nu este prezent în cele mai multe alimente, se găsește în linte. Ajută la combaterea cancerului și poate îmbunătăți chiar și astmul cronic.
5. Consumă câteva bacterii bune
Până acum știm deja importanța de a avea o floră intestinală sănătoasă. Produse precum kefirul, iaurtul și kombucha conțin probiotice care te pot ajuta să îți menții sănătatea. Administrarea zilnică a unor astfel de produse sau administrarea unui supliment este deosebit de benefică pentru femeile de peste 40 de ani care suferă de simptome premenopauzale.
6. Optează pentru pește sau ulei de pește
Peștele este o sursă excelentă de grăsimi bogate în omega-3 și vitamina D, care nu numai că pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă, anumitor tipuri de cancer, diabet și hipertensiune arterială, dar ajută și la depresie, ADHD și chiar schizofrenie. De asemenea, ajută la ușurarea unor simptome de menopauză. Servirea recomandată este una până la trei ori pe săptămână. Cele mai sănătoase alegeri sunt somonul, heringul, păstrăvul lacului sau sardinele. Dacă nu ești un fan al peștilor, poți discuta întotdeauna cu medicul despre luarea unui supliment de ulei de pește.
7. Încearcă cafeaua verde
Boabele verzi de cafea sunt boabe de cafea care nu au fost prăjite, din acest motiv au mai mulți nutrienți. Acest tip de cafea are o cantitate mare de antioxidanți care pot ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii.
8. Mănâncă mai devreme
Conform unui studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania, calendarul meselor joacă un rol esențial în sănătatea ta și în creșterea în greutate. Persoanele care mănâncă mai târziu în cursul zilei (de la prânz până la ora 23) tind să câștige mai multă greutate și au un nivel mai ridicat de insulină și colesterol decât cei care mănâncă de la 8am la 7pm. Consumul târziu poate provoca, de asemenea, unele boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.
9.Ai grijă de oase
Aproape fiecare celulă din corpul uman folosește calciu într-un fel. Și pe măsură ce îmbătrânești, absorbi din ce în ce mai puțin calciu din alimente, ceea ce duce la extragerea lui din oasele tale. Pentru a preveni deficiența de calciu, dieta trebuie să conțină produse lactate, semințe, conserve de somon și sardine, fasole și migdale.