Casă de vis în suprafață de 130 m², construită în stil american

Casele în stil american sunt locuințele  ideale pentru persoanele care dețin un teren cu suprafață mică şi pentru familiile are au copii şi vor spațiu .

Configurația lor nu este întâmplătoare, forma de pătrat oferind spațiu maxim interiorului camerelor .

Locuințele americane sunt destul de versatile, proiectul lor putând fi personalizat în funcție de necesitățile fiecărei familii .

Astfel de case sunt simple şi dispun de elemente din lemn prelucrat manual, un material de construcție natural, care oferă rezistență seismică, dar şi izolație termică bună. Prin urmare, asigură un consum redus de energie pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă şi invers .

Construcția caselor din lemn , în combinație cu betonul este cea mai răspândită metodă de construcție la nivel global, oferind o soluție rapidă, ecologică, sănătoasă şi economică de a construi locuințe rezidențiale.

Fie că sunteţi în căutarea liniştii în afara aglomeraţiei urbane şi aveţi un teren mic la ţară, fie ca sunteţi tineri căsătoriţi, ori căutaţi un loc liniştit, o „casă americană“ poate fi soluţia ideală. Casele în stil american pot fi construite cu uşurință şi în zonele de munte, lac, plajă.

Casa prezentată de catre noi astăzi are o amprentă la sol de 130 mp, şi este compartimentată în living, bucătărie, 3 dormitoare 2 băi şi o verandă.

În fața casei la intrare se află o verandă mare în suprafață de 9.38mp, cu scări largi. Camera de zi cu suprafața de 26.76 mp, este aşezată în mijlocul casei, comunică cu locul de luat masa de 12.97 mp şi cu bucătăria de 12.32 m. Pentru a folosi spațiul, livingul a fost transformat încet-încet într-un spațiu deschis, cu zone de relaxare (canapele, fotolii), zonă de luat masa (dining), loc de întreținut prietenii (zona de bar). Restul  încăperilor sunt legate prin holuri.

Dormitoarele sunt, de asemenea, spațioase, astfel că dispun de o zonă de relaxare (fotolii sau canapeluță) pentru lecturi nocturne. Primul dormitor are o suprafață de 16.35 mp cu  baie proprie de 9.62 mp , celelelte două dormitoare au o suprafața de 11.15 mp si au la mijloc o baie comună cu suprafața de 7.82 mp. Din verandă , în partea stângă se poate intra într-un birou de 12.26 mp.

Stilul american tradițional este întâlnit şi la interior, find descris prin două elemente: mobilă clasică uşor vintage, împrospătată cu ajutorul combinațiilor de culori ale draperiilor ,covoarelor şi candelabrelor.

Obiectele vintage, culorile vii, combinaţiile de materiale şi imprimeuri sunt doar câteva elemente ce definesc stilul american.

Dacă vă faceţi griji în privinţa confortului termic, varianta la cheie conţine vată bazaltică la pereţii exteriori şi vată minerală la pereţii interiori şi tavane, pereţii având o grosime de 35 de centimetri.

În privinţa preţului, există mai multe variante estimative pentru acest tip de construcție, prețul neincluzând şi costurile achiziționării terenului.

Există o variantă „economică“  de 28.123 euro – ( 215 euro/mp la stadiul de roşu) , o variantă „standard“ de 30.000 euro (semifinisată ajungând la 231 euro/mp)  şi varianta superioară“ cu toate finisajele incluse – care costă 32.800 de euro ( aproximativ 253 euro/mp ).

Sursa: houseplans.com