Construirea unei case presupune parcurgerea unor etape anevoioase, însă cea mai mare povară o reprezintă tot costurile materialelor de construcție. Viitorul acestui sector sună însă din ce în ce mai bine, dacă este să ne uităm la inovațiile care apar tot mai des. De pildă, un om de afaceri din Buzău produce o cărămidă ieftină și rezistentă, de forma unei piese de LEGO, care poate fi montată cu uşurinţă şi care oferă o rezistenţă sporită.
Pentru fostul senator Constantin Popa, politica a fost un simplu „violon d’Ingres”, deoarece sectorul afacerilor a fost cel care l-a atras dintotdeauna și care i-a oferit bunăstare. Recent, fostul parlamentar a deschis o fabrică de cărămidă la Săpoca, de care este tare mândru și despre care spune că va oferi cea mai ieftină și durabilă soluție de construcție.
Cărămida de 1 leu.
Nu este însă orice fel de cărămidă, ci una cu ajutorul căreia construcția unei clădiri devine simplă ca un joc de LEGO. Dezvoltatorii acestui concept susţin că producerea cărămizii presupune utilizarea unor materiale precum nisip, metal şi apă şi poate aduce economii de peste 50% la construcția unei case.
Cărămida de un leu este soluția cea mai ieftină pentru construirea unei case, a unui garaj, șemineu sau a oricărui alt tip de construcție. Dimensiunile sale (25x15x10), dar mai ales rezistența oferită de presare o fac imbatabilă în fața altor produse de pe piață. De asemenea, folosirea sa nu necesită calități de profesionist din partea zidarului.
Cum funcționează?
Construcția din acest tip de cărămidă se bazează pe principiul lucăriei LEGO. Cărămizile sunt prevăzute cu spaţii pentru izolaţie, prin care se poate introduce, din loc în loc, fierul beton. Între straturile de cărămizi se aplică o cantitate mică de adeziv (două „fire”) pe care constructorul și-l poate pregăti singur acasă și care este foarte ieftin.
Zidul urcă rapid și nu are nevoie de tencuială, ceea ce reduce și mai mult din costurile unei construcții. Investitorul promite să producă cărămidă LEGO și pavele prin aceeași metodă de hiperpresare, însă în mai multe variante de culoare, pentru a da farmec viitoarelor construcții și pavaje.
Construcțiile realizate cu ajutorul cărămizii LEGO mai oferă posibilitatea de a instala cu uşurinţă circuitul electric sau alte cabluri pentru conexiuni ori ţevi de canalizare. De asemenea, rezistența sa o recomandă pentru pentru zonele cu activitatea seismică ridicată.
Primii clienți.
Ademeniți de prețul mic și de calitatea acesteia, constructorii au început să ceară la cărămida LEGO. Prima biserică din acest tip de cărămidă va fi construită în curând. Până atunci, Constantin Popa se gândește la mai multe variante de dimensiuni, pentru a satisface o plajă largă de nevoi.
Succesul de care s-a bucurat cărămida în primele zile de la deschidere l-a determinat pe investitor să construiască un site de prezentare, aflat astăzi în construcție. Mai multe informații despre cărămida „minune” pot fi obținute apelând numărul de telefon: 0752.95.95.95.
Sursa: reporterbuzoian.ro