Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru creșterea viței de vie

Bicarbonatul de sodiu este folosit inclusiv în creșterea viței de vie, iar grădinarii experimentați cunosc un truc. Secretul viticultorilor poate fi folosit cu succes de orice persoană pasionată de creștere viei. Este simplu și are o eficiență majoră. De altfel, bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru multitudinea întrebuințărilor sale.

Specialiștii ar spune: „nu e mare inginerie” și ar avea dreptate în bună măsură. Există, însă, niște repere de care trebuie să țineți cont. Ca orice truc și acesta are niște dedesubturi. Fiți atenți la detalii pentru că ele pot face diferența.

Așa că primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cumpărați bicarbonatul de sodiu. Se găsește peste tot. E ieftin și se folosește la aproape orice. De la sectorul culinar până la cel sanitar. Așadar după ce ați cumpărat ingredientul minune, treceți la treaba cea mai importantă. Prepararea unei soluții, care va ajuta vița de vie să aibă o viață lungă și să vă ofere producții de invidiat.

Într-o găleată cu 10 litri de apă, adăugați 75 de grame de bicarbonat de sodiu, Amestecați bine cele două ingrediente și după ce ați obținut soluția, stropiți vița de vie. Atenție mare, nu folosiți soluția decât într-o anumită perioadă a anului. Mai exact, atunci când strugurii sunt în plin proces de maturare (maturizare).

Această procedură va proteja strugurii de putregaiul cenușiu și va crește, de asemenea, conținutul de zahăr din bobițe.

Așa cum menționam și mai devreme, bicarbonatul de sodiu este util în mai multe sectoare. Cu soluția pentru vița de vie puteți să scăpați pomii fructiferi de omizi. Aceeași combinație a ingredientelor poate fi folosită pentru pomii fructiferi.

Legumicultorii folosesc des bicarbonatul de sodiu în combinație cu apa și pentru castraveți, la celebrele stropiri profilactice.

Lucrurile devin puțin mai complicate atunci când vine vorba despre stropirea unor pomi mai rari. Agrișul și coacăzul, spre exemplu, pot fi salvați cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Grădinarii au descoperit o soluție care îi ferește de atacurile dăunătorilor. „Rețeta” este următoarea: Puneți o lingură de bicarbonat într-un vas. Adăugați o pastilă de aspirină. Apoi turnați o linguriță de soluție de spălat vasele sau chiar săpun lichid. La final se adaugă o lingură de ulei. Toate aceste ingrediente se amestecă între ele și se toarnă peste 4,5 litri de apă și se stropesc pomii.

Așadar, trucul cu bicarbonat de sodiu pentru creșterea viței de vie, nu este singurul secret al grădinarilor. Compusul chimic atât de banal poate fi un prieten în multe domenii de activitate.