Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu pe masa de călcat

Călcatul este una dintre activitățile neplăcute pentru multă lume, deoarece este consumatoare de timp.

Știați însă ca există un truc simplu și eficient, cu ajutorul căruia puteți reduce timpul alocat călcatului la jumătate?

Tot ce trebuie să faceți este să puneți pe masa de călcat, deasupra husei, folie de aluminiu. Îmbrăcați-o pe toată suprafața ei, având grijă să o strângeți bine la margini.

Marele avantaj este că, făcând acest lucru, călcați hainele pe ambele părți în același timp! Aluminiul are proprietatea de a reflectă căldura, astfel că aceasta va fi transferată aproape în totalitate în material.

Sfaturi de la profesioniști. Cum să calci hainele perfect în doar câteva minute

Călcatul hainelor este una dintre activitățile cele mai consumatoare de timp într-o gospodărie, fiind în același timp și una absolut necesară, care nu poate fi evitată. Noi am adunat mai multe sfaturi de la profesioniști – croitori și persoane care lucrează la spălătorii – și am făcut o trecere în revistă a celor mai utile trucuri când vine vorba despre călcat.

Iată cum poți să-ți calci hainele perfect și repede.

Fierul de călcat, principalul tău aliat. Cum îl alegi

Așa cum soldații pleacă la luptă cu cea mai bună sabie, și tu ai nevoie de cel mai bun instrument dacă vrei rezultate pe măsură. Norocul nostru, al femeilor moderne, este că tehnologia ne ușurează munca. Fiarele de călcat de ultimă generație nici nu se pot compara cu modelele vechi și aproape că înjumătățesc timpul dedicat călcării.

Optează pentru un fier de călcat cu abur. Noi am găsit în magazinele online modele de fiare de călcat cu jet de abur de până la 210 grame și cu o talpă care alunecă repede pe orice material. Asta se traduce printr-o călcare rapidă și fără nicio cută. Jetul de abur este cel mai important când vine vorba despre scoaterea cutelor încăpățânate și, cu cât este el mai puternic, cu atât mai repede vei călca.

Probabil ai trecut cel puțin o dată printr-un episod în care, pentru a scoate o cută, ai trecut de zeci de ori cu fierul peste ea și ai stropit-o de nenumărate ori cu apă, totul terminându-se cu transpirații și timp pierdut. Cu un fier de călcat performant, aceste momente vor rămâne doar triste amintiri.

Călcatul eficient începe cu spălatul

Vei călca mult mai greu hainele dacă nu ai grija să nu se șifoneze încă de când le bagi în mașina de spălat. Nu supraîncărca mașina, hainele se vor șifona mai rău, iar asta îți va consuma mai mult timp la călcare. Majoritatea mașinilor de spălat rufe moderne au și o funcție pentru cute. Nu ezita să o folosești, chiar dacă va presupune un sfert de oră în plus la programul de spălare.

Nu uita să folosești soluție anticalcar și balsam de rufe la fiecare spălare. Aceste produse vor face ca fibrele să fie mai moi și, prin urmare, mai ușor de călcat.

Cum să usuci hainele în mod corect

După ce scoți hainele din mașina de spălat, ele trebuie bine scuturate și întinse la uscat. Pentru cămăși, tricouri și bluze, este recomandat să folosești umerașe când le pui la uscat. Întinde foarte bine zonele care se calcă cel mai greu – manșetele, gulerul – pentru a avea mai puține cute atunci când se vor usca.

Dacă vrei să calci mai repede rufele, nu le stoarce la cea mai înaltă viteză. Când le pui la uscat ele ar trebui să fie încă îmbibate cu apă, așa încât să se netezească sub greutatea apei. Un alt sfat important este să întinzi rufele la uscat imediat după ce mașina a terminat programul de spălare, nu le lăsa prea mult în cuvă, se vor șifona, vor fi foarte greu de călcat și vor prinde un miros neplăcut.

Masa de călcat – când îți este utilă și când îți dă bătăi de cap în plus?

Și masa de călcat trebuie aleasă cu atenție. Cel mai important aspect ține de suprafața ei, care ar trebui să fie cât mai tare pentru un călcat rapid și eficient. Cu cât este mai moale suprafața de călcare, cu atât mai mult va dura și călcatul, așa că atunci când ești în căutarea unei mese de călcat ar trebui să ții cont de acest lucru.

Sursa: kanald.ro, tvhappy.ro