Cum faci cactusul de Crăciun să înflorească în decembrie

Cactusul de Craciun este una dintre cele mai frumoase flori de sarbatori. In luna noiembrie, acesta trebuie sa aiba deja boboci de flori, astfel incat sa infloreasca in preajma Craciunului. Dar, daca planta ta este mai lenesa, noi iti oferim cateva trucuri sa fortezi inflorirea. Cactusul de Craciun este deosebit de atragator prin florile lui rosii, dar si sensibil. Daca nu primeste toate conditiile de care are nevoie pentru a se dezvolta, este posibil sa se ofileasca sau sa nu mai infloreasca deloc. Exista insa cateva solutii pe care le poti pune usor in aplicare.

Cum fortezi cactusul de Craciun sa infloreasca

In cazul in care cactusul tau nu are in luna noiembrie boboci de flori, inseamna ca nu a primit lumina si caldura de care avea nevoie. Il poti forta sa infloreasca in decembrie doar daca il pacalesti. Muta planta intr-un loc ferit, unde sta la intuneric cel putin 12 ore pe zi. Pune-i apa mult mai rar, o data la 10 zile, spre exemplu, ca sa se usuce complet pamantul din ghiveci. Pastreaza o temperatura medie de cel mult 12 – 15 grade Celsius in incaperea in care sta cactusul. Temperatura scazuta si lumina redusa vor obliga cactusul sa intre intr-o stare de repaos fortat pentru aproximativ 4 sau 5 saptamani.

Cactusul de Craciun infloreste mai bogat dupa o perioada lunga de repaos, de cel putin 4 saptamani

De la jumatatea lunii decembrie, ofera-i cactusului mai multa lumina si caldura, uda-l mai des, o data la 5 zile si vei stimula aparitia bobocilor de flori in preajma Craciunului. Cateva secrete despre cactusul de Craciun Desi este un cactus, nu suporta sa stea in bataia directa a razelor soarelui sau langa o sursa de caldura. Soarele il face sa se ofileasca.

Tine planta intr-un colt umbrit si ferit de curenti, deoarece curentii de aer vor face bobocii de flori sa se ofileasca si sa cada. Cactusul de Craciun infloreste mai bogat daca are radacinile putin inghesuite in ghiveci, astfel ca nu te grabi sa ii schimbi vasul decat daca radacinile lui ies prin gaurile de scurgere.