Cum pot fi salvate hainele pe care le-ai ars cu fierul de călcat

Cu siguranta vi s-a intamplat si voua asta. Probabil din graba, in timp ce calcati hainele, le-ati ars. Insa nu trebuie sa va ingrijorati. Daca arsura este superficiala, aveti noroc, pentru ca exista solutii ieftine si la indemana pentru ca hainele dumneavoastra sa arata ca noi. Iata care sunt acestea…

Apa oxigenata salveaza hainele albe

Nimic nu este mai cumplit decat atunci cand vreti sa ajungeti la o intalnire, constatati ca ati ars cu fierul de calcat cea mai frumoasa bluza sau fusta. Ce e de facut?

Daca aceasta este alba si din bumbac, luati repede o bucata de tifon si inmuiati-o in apa oxigenata, apoi frecati bine. Ulterior, frecati din nou cu un tifon inmuiat in amoniac. Cat materialul este inca umed, spalati cu apa la temperatura camerei.

Repetati de cateva ori pana ce veti observa ca arsura nu se mai cunoaste. Aceasta metoda e foarte buna si pentru hainele care contin fibre sintetice, dar nu va va fi de folos daca aveti imbracaminte de matase sau lana.

Cum remediezi arsura de pe hainele colorate

Daca aveti ghinionul sa ardeti cu fierul de calcat haine colorate, puneti intr-un vas otet diluat cu apa si inmuiati foarte bine arsura. Ulterior, puneti haina in solutie cu un inalbitor, dar atentie, doar acela care nu va va decolora hainele. In final spalati haina asa cu faceti de obicei si veti constata ca pata de arsura nu mai exista.

Detergent lichid pentru lana sau casmir

Daca ai ars cu fierul un pulover din lana sau din casmir, freaca usor pata cu o perie aspra de dinti, sa indepartezi firele carbonizate de la suprafata. Apoi foloseste un detergent lichid pentru rufe sa inmoi bine zona arsa si spala haina de mana.