Cum să prepari cel mai bun îngrășământ

Crede-mă că ăsta este cel mai bun îngrășământ care îți va asigura o înflorire și o înverzire bogată tot anul! Eu il folosesc mereu!

Plantele din casa și din curtea ta au nevoie de o îngrijire atentă pentru a crește frumos și a rezista de-a lungul anilor, în fața schimbărilor de temperatură. Așadar, pe lângă apă, florile tale mai au nevoie și de îngrășământ.

Este foarte important să folosești îngrășământ, mai ales în perioada de vegetație și de înflorire. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de îngrășământ, însă acestea sunt de multe ori chimice, dar și costisitoare și ineficiente. Există însă o variantă naturală și mult mai eficientă decât orice îngrășământ pe care l-ai cumpăra de pe piață, este vorba despre drojdia naturală.

Ingrediente:

  • 10 g de drojdie
  • o lingură de zahăr
  • un litru de apă caldă

Mod de preparare:
Drojdia se pune în puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine. După care se lasă să stea timp de două ore. După ce a trecut acest timp, soluția se diluează într-un litru de apă caldă.

Cu acest îngrășământ, udă plantele o dată pe lună, în perioada sezonului rece, toamnă-iarnă și o dată la zece zile, în perioada primăvară-vară. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Drojdia conține fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine, potrivit secretele.com. Aceste componente ajută la divizarea celulelor și creșterea plantei. Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști. La primăvară, florile tale vor arăta excelent.