Proiecte de case pitorești cu mansardă. Locuințe practice și cochete

Primul exemplu este potrivit atat in mediul urban, cat si in cel rural. Este proiectul unei locuinte fermecatoare, cu detalii frumoase la exterior – balconul mare cu gard de lemn, coloanele din caramida ce strajuiesc terasa acoperita, geamurile mari cu multe ochiuri – si spatii generoase la interior. Are o suprafata desfasurata de 226 metri patrati si una utila de 140 de metri patrati. Se intra intr-un vestibul, continuat cu un hol larg care imparte in doua suprafata. Pe latura cu terasa este amenajata camera de zi cu loc de luat masa, iar de partea cealalta a holului, se afla bucataria, o baie si un birou. La mansarda sunt patru dormitoare si o baie.

Al doilea exemplu este o casa cu o suprafata utila de 105 metri patrati. Casa are un aspect modern gratie insertiilor din caramida de pe fatade care se asorteaza cu acoperisul din tigla metalica si elementele din lemn de la exterior. Parterul este rezervat spatiilor de zi, cu bucataria amplasata separat de living si sufragerie, dar ambele spatii conectate la terasa exterioara. La etaj se afla trei dormitoare care impart o baie si doua balcoane. Proiectul acestei case poate fi adaptat si pentru structura din lemn.

 

Ultimul model ales este o casa intinsa pe o suprafata de 145 metri utili. Cu un design simplu, locuinta se remarca prin stratificarea vizuala a fatadei, data de materialele folosite in constructie. La parter, intrarea se face printr-o terasa acoperita, cu acces direct apoi in spatiile de zi conectate la o a doua terasa laterala. O baie si un dormitor completeaza planul de pe acest nivel, in timp ce la etaj proiectul vine in doua variante, fiecare cu doua dormitoare si apoi diferite spatii de depozitare care inlocuiesc una dintre bai. Pretul estimativ este de 61.000 de euro.