Cum poți face cel mai bun și simplu detergent lichid

Iată cum poți face cel mai bun și simplu detergent lichid la tine acasă! O modalitate excelentă de a economisi bani!

Este o modalitate excelenta sa salvezi bani si sa fii sigura de ceea ce contine produsul tau de curatenie. Fa-ti singura detergent lichid!

Iata 4 “retete” prin care poti face sapun lichid care sa iti spele perfect rufele, iar tu sa stii exact ce ingrediente contine.

1. Ai nevoie de sapun de casa, pe care il dai pe razatoare. Ia o oala mare, umple-o pe jumatate cu apa si las-o sa fiarba. Cand clocoteste, pune sapunul si lasa-l sa fiarba. Cand se topeste, pune detergent pudra si ai grija ca focul sa fie dat la minim caci va face spuma. Pune pudra borax si amesteca. Cand amestecul devine fin, opreste aragazul. Pune apa fierbinte in sticla in care vei pastra detergentul, cat sa o umpli pe jumatate. Apoi pune amestecul de sapun. Peste 24 de ore va fi catifelat si gata de folosit. Utilizeaza 200-300 de mililitri pentru o masina de spalat.

2. Combina 12 cani de pudra borax, 8 cani de praf de copt, 8 cani de detergent lichid si 8 cani de sapun de casa razuit. Amesteca ingredientele intr-o sticla, peste care pui apa fierbinte. Lasa sa stea peste noapte, pana capata textura de gel. Foloseste 50-100 de mililitri de detergent lichid la o spalare.

3. Amesteca 250 de mililitri de otet, 250 grame de praf de copt, 250 de detergent pudra si 100 ml de sapun lichid. Adauga-le intr-o sticla si amesteca-le cu apa fierbinte. Dupa 24 de ore poti folosi lichidul – 200 ml per spalare.

4. 4 cani de apa fierbite, 1 cana de praf de copt, jumatate de cana de sare, 1 cana de sapun lichid: amesteca-le si completeaza sticla cu apa. Foloseste 100 de mililitri de detergent lichid la o masina de spalat.

Pentru a-l parfuma, foloseste cativa stropi de ulei esential (levantica, menta, etc) si vei avea rufe curate si frumos mirositoare.