Haine cu un miros prospăt, de un alb imaculat fără utilizarea produselor chimice

Exista multi detergenti care, pe langa faptul ca au in compozitia sa substante chimice toxice, mai pot deteriora hainele, decolorandu-le. Din fericire cunoastem un ingredient, care ne poate ajuta sa avem hainele intr-o stare excelenta: vorbim despre otet. Otetul nu este doar un condiment, dar poate fi folosit si in scopuri utilitare.

Avantajele pe care acesta le poate oferi hainelor noastre sunt foarte multe:

1. Intensifica puterea de curatare a detergentului. Adaugati la clatire o jumatate de ceasca de otet si hainele dvs vor fi mai curate si dezinfectate.

2. Actioneaza ca un detergent. Adaugati putin otet la clatire si rufele vor deveni mai moi si mai pufoase.

3. Scoate petele de transpiratie de pe haine. Utilizarea otetului este foarte eficienta pentru scoaterea petelor de transpiratie: adaugati putin otet la spalare si toate petele si mirosurile neplacute de pe haine vor disparea ca prin minune.

4. Elimina resturile de sapun sau de detergent ramase pe haine. Daca veti adauga jumatate de ceasca de otet la clatire, acesta va ajuta la eliminarea resturilor de sapun care raman uneori pe hainele spalate.

5. Indeparteaza mirosurile neplacute de pe haine. Hainele noastre absorb, de obicei, mirosul de tigari, de alcool, de parfum etc. Cu putin otet adaugat la spalare, vom reusi sa scapam si de grija aceasta.

6. Tine parul de animale si scamele la distanta. Veti uita si de aceasta problema!

7. Are grija de hainele delicate. Hainele delicate se spala, de obicei, cu mana. Adaugati in vasul cu apa 6 linguri de otet si apoi lasati hainele sa se inmoaie timp de aproximativ 30 de minute. Veti fi surprinsi de rezultatul obtinut!

Pe langa toate avantajele enumerate, otetul ne mai poate ajuta sa pastram masina de spalat perfect curata: eliminand toate reziduurile chimice lasate de detergenti.

Sursa: wow.bzi.ro