Averea lui Ion Ţiriac a crescut cu 300 de milioane de dolari. Pensia uriaşă pe care o are omul de afaceri

Averea lui Ion Ţiriac a crescut cu 300 de milioane de euro, iar omul de afaceri a urcat în topul celor mai bogaţi oameni din lume, pe poziţia 2.238. Averea lui este estimată la 1.5 miliarde de dolari. Culmea e că la aceasta se adaugă şi o pensie uriaşă, pentru nivelul României.

Omul de afaceri primeşte lunar 12.000 de lei, susţine impact.ro, o sumă mult peste media pensiilor din ţară. Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Ion Ţiriac are cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună. Omul de afaceri are trei avioane de lux, iar costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Înainte de izbucnirea p.@nd.3miei, compania lui Ion Ţiriac genera venituri uriaşe. În acelaşi timp, şi taxele erau pe măsură. Pe aeroporturile din România, costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.

Pentru asigurarea celor trei aeronave, Ion Ţiriac plăteşte anual 1.500.000 de euro. „Vedeta” este aeronava Bombardier G5000, o adevărată bijuterie şi care l-a costat pe Ion Ţiriac 30 de milioane de euro.