Cum și-a pedepsit o bătrână rudele

O fostă dentistă din Genova a lăsat moştenire aproape 5 milioane de euro unor organizaţii caritabile, după ce rudele, care au încercat anul trecut să o interneze într-un centru pentru îngrijiri, au fost șterse din testament, relatează agenția italiană Ansa, citată de Mediafax și HotNews.

Angela Torelli, dentista pensionară, a m..u..rit la 91 de ani și a lăsat în urma ei aproape 5 milioane de euro, sumă pe care a împărțit-o în scopuri caritabile: aproximativ 2,5 milioane au ajuns la Lega del Filo d’Oro, iar 1,5 milioane s-au dus către genovezii nevoiași, prin Surorile Congregației „Surorile Săracilor”. A lăsat și o casă pentru Asociația Italiană de Cercetare a C.s.nc..e..rului.

„Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, a scris dr. Torelli în testament.

Fosta dentistă și-a inclus în testament și asistenta, iar soțului ei i-a rămas o casă din Prato Nevoso. În plus, câte 20.000 de euro vor ajunge la femeia de serviciu și la administratorul care se ocupau de gestionarea proprietăților familiei.

Cazul Angelei Torelli nu e singular. În februarie, tot la Genova, Edmonda Marisa Cavanna, o profesoară ieşită la pensie, a lăsat 25 de milioane de euro pentru 16 instituţii, printre care spitale şi organizaţii de caritate, dar şi unor persoane fizice.

Înainte să se st.i.ngă, Edmonda Marisa a mai inclus-o în testamentul ei și pe femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viaţă, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro moștenire.